Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 04

A.Murray laimėjo britišką derbį, dauguma mačų dėl lietaus – nukelti

Ryškiausia Didžiosios Britanijos teniso žvaigždė Andy Murray (ATP-40) tapo vienu iš nedaugelio tenisininkų, kurie antrąją Vimbldono dieną žengė į kortą ir sugebėjo pabaigti savo susitikimą.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Centriniame aikštyno korte 36-erių tenisininkas užtikrintai net 6:3, 6:0, 6:1 sutriuškino savo tautietį Ryaną Penistoną (ATP-268), kuris į pirmenybes pateko iš organizatorių gaudamas „vardinį kvietimą“.

A.Murray pergalė rezultatu 3:0 „Didžiojo kirčio“ turnyruose yra tikra retenybė. Paskutinį kartą per mačą nė vieno seto šios kategorijos pirmenybėse jis nepralaimėjo 2022-ųjų „US Open“, tačiau norint surasti dar vieną tokį atvejį, reiktų keltis iki pat 2017-ųjų, kuomet tenisininkas dar nebuvo patyręs sunkios klubo traumos.

Škotas šiemet ant žolės dangos iškovojo jau 11-tąją pergalę, tačiau tai buvo pirmasis laimėjimas ATP ture, kadangi kitos pergalės buvo pasiektos „Challenger“ turnyruose.

„Pastarąjį kartą taip gerai Vimbldono metu fiziškai jaučiausi jau labai seniai. Tai labai pozityvu. Pastarieji keletas metų buvo kupini iššūkių, o dabar tikiuosi, kad išliksiu sveikas ir čia surengsiu tolimą žygį“, – pozityviai į ateitį žiūrėjo Murray.

Vienos teniso legendos pasirodymą centriniame korte stebėjo kita šio žaidimo legenda – Rogeris Federeris, kuriam kompaniją karališkoje ložėje palaikė šveicaro šeima bei Velso princesė Catherine.

„Nuostabu, kad turime ne tik karališkosios šeimos narių, bet ir teniso karališkųjų atstovų. Nuostabu, kad Rogeris palaiko šį turnyrą. Paskutinį kartą, kai žaidžiau šiame korte, jis per 2012-ųjų Londono olimpines žaidynes sėdėjo Stano Wawrinkos ložėje ir palaikė jį, todėl smagu šiandien sulaukti bent keleto aplodismentų“, – šveicarą ir visą publiką linksmino Murray.

Antrajame varžybų rate škoto lauks Stefanos Tsitsipas (ATP-5) arba Dominicas Thiemas (ATP-91). Kol kas 6:3, 3:4 pirmauja austras, o dvikova dėl nesiliaujančio lietaus buvo perkelta į trečiadienį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietus Vimbldone
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lietus Vimbldone

Lietus tapo visišku Vimbldono organizatorių košmaru antradienį. Susitikimai atviruose kortuose prasidėjo laiku (13 val. Lietuvos laiku), tačiau po maždaug 30-40 minučių buvo sustabdyti, o kaip vėliau paaiškėjo, daugiau nė vienas taškas lauko kortuose sužaistas taip ir nebuvo.

Iš 77 suplanuotų mačų antradienį įvyks tik 7, o kai kuriems tenisininkams trečiadienį teks žaisti ir po dvi dvikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas