Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 12

A.Rubliovas: „Karą smerkiančios žinutės buvo vieni didžiausių mano darbų šiemet“

Rusijos tenisininkas Andrejus Rubliovas (ATP-8) sužaidė dar vieną itin solidų sezoną ATP ture, laimėdamas keturis turnyrus ir toliau tvirtai būdamas geriausių pasaulio tenisininkų dešimtuke. Visgi apžvelgdamas savo metus jis išskyrė ne asmeninius rezultatus, bet karą smerkiančius pranešimus.
Andrejus Rubliovas prašo taikos
Andrejus Rubliovas prašo taikos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo tada, kai Vladimiro Putino įsakymu Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą vasario 24 dieną, tik keli Rusijos sportininkai išdrįso viešai atsiriboti nuo kraugeriškų šalies karinių veiksmų.

25-erių Andrejus Rubliovas buvo vienas iš jų, į šią tragediją sureaguodamas bene greičiausiai.

Vasario 25 dieną rusas ATP 500 serijos turnyre Dubajuje įveikė Hubertą Hurkačą ir pateko į finalą. Po pergalių tenisininkams įprastai paduodamas markeris, su kuriuo jie dažniausiai pasirašo ant kameros, tačiau A.Rubliovas suskubo pasisakyti prieš karą.

„Karui ne, prašau“, – vietoje įprasto autografo, ant televizijos kameros, stebint visam pasauliui, užrašė Rusijos tenisininkas.

Deja, tačiau rusų genocidas Ukrainoje skaičiuoja jau 10-tąjį mėnesį, bet A.Rubliovas ir toliau naudojasi savo platforma siekdamas taikos pasaulyje.

ATP finaliniame turnyre Turine po pergalės prieš tautietį Daniilą Medvedevą jis gavo žalią markerį ir parašė angliškai „Peace is all we need“ (Taika yra viskas, ko mums reikia) ant filmavimo kameros, sulaukęs didelių ovacijų iš tribūnų.

Šią savaitę viešėdamas parodomajame turnyre Saudo Arabijoje rusas reziumavo savo metus, išskirdamas keletą esminių punktų, nesusijusių su savo žaidimu.

„Karą smerkiančios žinutės buvo vieni iš didžiausių mano darbų šiemet. Mano pranešimai tiek Dubajuje, tiek Turine turėjo didžiausią prasmę iš visų kitų dalykų.

Mano atveju, man nepaprastai pasisekė. Aš negaliu skųstis apskritai niekuo, nes turiu galimybę žaisti ir keliauti po visą pasaulį. Esu laimingas, bet pasaulyje yra milijonai žmonių, kurie kenčia ir tai yra siaubinga“, – dėstė Rubliovas.

„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas ir Andrejus Rubliovas
„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas ir Andrejus Rubliovas

Rusas susilaukė įspūdingo palaikymo būtent ATP finaluose Turine, kur grupių etape patiesė tokius tenisininkus kaip Stefanos Tsitsipas (ATP-4) bei Daniilas Medvedevas (ATP-7) ir pateko į pusfinalį.

„Nemėgstu girti savęs ir kalbėti pozityviai apie save viešumoje, galiu tik save kritikuoti. Todėl ypatingai šiais metais, kuomet pasaulis išgyvena sunkius laikus, nesijausdavau vertas tokių galimybių, kokias turiu. Tokio palaikymo, kokį gavau Turine, dar nebuvau patyręs. Tai buvo speciali akimirka.“

2022 metais A.Rubliovas laimėjo turnyrus Marselyje, Dubajuje, Belgrade bei Chichone, tačiau ir toliau nė sykio nėra perlipęs „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalio – tai yra vienas iš pagrindinių tenisininko tikslų artėjančiame sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas