Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 22

Andy Murray atvirai: nemanau, kad pavyks šiemet laimėti „Roland Garros“

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray triumfavo Vimbldone, Atvirajame JAV čempionate, 2012 metais tapo Londono olimpinių žaidynių teniso turnyro čempionu, tačiau antrajai pasaulio raketei niekaip nepavyksta bent jau priartėti prie „Roland Garros“ titulo. 29-erių metų škotas neslepia, kad triumfuoti Paryžiuje jam greičiausiai nepavyks ir šiemet.
Andy Murray
Andy Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Andy Murray

Šią savaitę antrą vietą ATP reitinge susigrąžinusiam A.Murray ilgą laiką gruntas, švelniai tariant, nebuvo arti širdies, tačiau per pastaruosius metus ant šios dangos geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas smarkiai patobulėjo.

Pernai, dar treniruojamas Amelie Mauresmo, A.Murray laimėjo pirmą turnyrą ant grunto Miunchene, o po savaitės triumfavo ir „Mutua Madrid Open“ turnyre. Šiemet antroji pasaulio raketė grunto sezoną pradėjo vangiai, tačiau Madrido „Masters“ varžybose pasiekė pusfinalį, o „Internazionali BNL d’Italia“ turnyre tapo pirmuoju Didžiosios Britanijos tenisininku „Atvirojoje“ eroje, triumfavusiu Romoje.

Vis dėlto, nors šie rezultatai puikiai atspindi akivaizdų A.Murray patobulėjimą ant šios dangos, Atvirojo Prancūzijos čempionato trofėjus jam tebelieka nepagaunamas – „Roland Garros“ turnyre antroji pasaulio raketė dar nė karto nežaidė finale.

„Gruntas man buvo pati sudėtingiausia danga nuo to laiko, kai tapau profesionalu, – kalbėjo A.Murray. – Tačiau per pastaruosius kelerius metus aš patobulėjau, o mano rezultatai Atvirajame Prancūzijos čempionate pradėjo gerėti.“

„Scanpix“ nuotr./Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray

„Vis dėlto, jei man pavyktų triumfuoti „Roland Garros“ turnyre, ar bent pasiekti jo finalą, tai būtų labai didelis pasiekimas, nes dar visai neseniai galvojau, kad tai išvis yra neįmanoma.“

A.Murray, kuris dar prieš metus kolekcijoje neturėjo nė vieno titulo, iškovoto ant grunto, staiga ant šios dangos pasidarė nesustabdomas. Nuo to laiko 29-erių metų Škotijos tenisininkas laimėjo net 91 procentą mačų ant grunto, nors prieš tai per visą savo karjerą buvo laimėjęs tik 69 proc. dvikovų.

„Ant grunto mane sėkmė aplankydavo rečiausiai, – „Eurosport“ kalbėjo antroji pasaulio raketė. – Tiesiog reikia žvelgti tiesai į akis, nes ant šios dangos nežaidžiau gerai. Dar prieš 18 mėnesių negalėjau pasigirti ant grunto nugalėjęs daug pirmo dešimtuko tenisininkų. Tačiau visa tai pasikeitė pernai. Tikiuosi, kad gera forma manęs neapleis ir šiemet.“

Nors A.Murray ir džiaugiasi pagerėjusiais rezultatais ant grunto dangos, prakalbus apie „Roland Garros“ čempionato titulą britas paniuro ir šiek tiek sunerimo. Antroji pasaulio raketė nėra tikras, kad pagerėjusi forma jam padės triumfuoti Prayžiuje šiemet.

„Tiesą sakant, nemanau, kad atėjo mano laikas laimėti „Roland Garros“ čempionatą. Manau, kad turnyro pradžioje visų galimybės yra lygios, – atviravo geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas. – Taip, varžybas pasitinku kone puikiai pasiruošęs, pademonstravau puikią formą prieš geriausius pasaulio tenisininkus, tačiau nesu tikras, kad man pavyks tapti čempionu.“

Antroji pasaulio raketė savo kampaniją Atvirajame Prancūzijos čempionate pradės pirmadienį, o jo pirmo etapo varžovas bus kvalifikaciją sėkmingai įveikęs 37-erių metų veteranas iš Čekijos Radekas Štepanekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas