Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 25

Andy Murray: „Dar viena rimta trauma pribaigtų mano karjerą“

Didžiosios Britanijos teniso superžvaigždė Andy Murray (ATP-49) dar nesiruošia kabinti sportinių batelių ant vinies, tačiau į ateitį žiūri realistiškai – dar bent vienas rimtesnis susižeidimas greičiausiai užbaigtų tenisininko karjerą.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Andy Murray jau 35-eri, tačiau tenisininko ambicijos niekur nedingsta – jis nori sugrįžti į teniso elitą ir kautis dėl didžiausių titulų.

Kadaise škotas buvo vienvaldis ATP turo lyderis – 2016-ieji tenisininkui tapo karjeros metais, kuomet buvo laimėtas Vimbldonas, ATP baigiamasis metų turnyras, o ATP reitinge jam priklausė aukščiausioji pirmoji pozicija.

Visgi kitame sezone A.Murray patyrė sunkią klubo traumą, o 2018 ir 2019 m. buvo atliktos dvi sunkios operacijos, svarstyta ir apie karjeros pabaigą.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

Dabar veterano klubas sutvirtintas metalais, tačiau tai nekliudo buvusiai pirmai pasaulio raketei kautis su pasaulio geriausiais. Pastarasis sezonas, nors ir banguotas, Andy praėjo be rimtesnių traumų.

„Jei mano kūnas liks geroje formoje ir galėsiu žaisti nuolatos, aš ir toliau tęsiu savo karjerą. Tačiau atsižvelgiant į mano amžių ir praeities problemas, toli žiūrėti į priekį negaliu. Dar viena rimta traumą greičiausiai pribaigtų mano karjerą, dar sykį sugrįžti nebebandyčiau“, – atviravo Murray.

Tenisininko netenkino 2022-ųjų rezultatai teniso kortuose, tačiau į kitus metus jis žvelgia su viltimi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

„Dabar esu tikrai geresnės fizinės kondicijos nei anksčiau. Daug darbo įdėta treniruoklių salėje ugdant mano ištvermę – tai galėtų tapti raktu į geresnį sezoną nei ankstesnysis.

Nesu patenkintas šiais metais, bet mano reitingas vis tiek pakilo nuo 125 pozicijos iki 50. Tikiuosi, kad kitąmet visas įdėtas darbas atsipirks ir išliksiu motyvuotas kovoti“, – teigė škotas.

2022-ųjų sezone A.Murray laimėjo 29 susitikimus ir patyrė 20 nesėkmių. Geriausias pasiekimas užfiksuotas ATP 250 turnyre Sidnėjuje, kuriame pasiektas finalas.

Visgi rimčiausiuose metų turnyruose – „Didžiojo kirčio“ – Andy tik sykį peržengė antrąjį ratą.

Pastarąją savaitę naujam sezonui A.Murray ruošėsi draugiškame turnyre „Battle of the Brits“.

Vienetuose jis sensacingai nukovė ryškiausią šalies talentą Jacką Draperį (ATP-42) ir po atkaklios kovos nusileido Danieliui Evansui (ATP-27), o dvejetuose sužaidė greičiausiai paskutinį karjeros susitikimą su broliu Jamie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas