Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 15

Andy Murray: „Džiaugiuosi, kad sunkus darbas pradeda atsipirkti“

Geriausio Didžiosios Britanijos tenisininko Andy Murray sekmadienį „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro finale laukia rimtas iššūkis – kova su Novaku Džokovičiumi. Tačiau akistatai trečioji pasaulio raketė yra pasiruošusi ir ketina atsikeršyti už praeitą savaitę Madride patirtą nesėkmę. Kitą savaitę antrą vietą ATP reitinge susigrąžinsiąs 28-erių metų britas po pusfinalio akistatos spėjo pasidžiaugti, kad sunkus darbas ant grunto pradeda atsipirkti.
Romos „Masters“ pusfinalis: Andy Murray – Lucas Pouille
Romos „Masters“ pusfinalis: Andy Murray – Lucas Pouille / „Scanpix“ nuotr.

A.Murray, kuris šeštadienį 6:2, 6:1 sutriuškinęs Lucasą Pouille pateko į „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro finalą, kol kas dar niekad nėra žaidęs „Roland Garros“ čempionato finale, tačiau tai netrukus gali pasikeisti.

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas pastrauoju metu ant grunto demonstruoja puikią formą. Praėjusią savaitę trečioji pasaulio raketė pateko į „Mutua Madrid Open“ finalą, o dabar dėl trofėjaus Romoje ir vėl kovos su Novaku Džokovičiumi.

„Nuo pat savo karjeros pradžios sakiau, kad gruntas yra mano mėgstamiausia danga, – po penktadienio pergalės prieš Davidą Goffiną kalbėjo A.Murrray. – Žaisti ant grunto yra iššūkis, ant šios dangos reikia sunkiai dirbti dėl kiekvieno taško. Pastaraisiais metais atidaviau daug jėgų, kad patobulėčiau ant šios dangos. Džiaugiuosi, kad mano darbas pradeda atsipirkti.“

„Iki 2014 metų retai žaidžiau finaluose turnyrų, kurie vyksta ant grunto. Esu laimingas, kad galėsiu kovoti dėl titulo ir Romoje.“

Pastaruosiuose dviejuose „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro etapuose (ketvirtfinalyje ir pusfinalyje) A.Murray iškovojo pakankamai nesunkias pergale, nors britas vis tiek retkarčiais nevaldė savo emocijų.

Ketvirtfinalyje geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas antrame sete nuolat nervinosi ir plūdosi. Antroje akistatos dalyje Davidas Goffinas nuostabiais „forehand’ais“ nuolat grasė akistatą pernešti į lemiamą setą, tačiau paskutiniuose geimuose geriau sužaidęs A.Murray galiausiai iškovojo nelengvą pergalę.

VIDEO: Goffin passes Murray, Rome 2016 QF

Vis dėlto pusfinalyje trečiajai pasaulio raketei L.Pouille pasipriešinti negalėjo. 52-ą vietą ATP reitinge užimantis Prancūzijos tenisininkas nesusitvarkė su agresyviu A.Murray žaidimu ir prieš britą krito jau po 59 minučių kovos.

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas, šią savaitę išsiskyręs su dvejus metus jį treniravusia prancūze Amelie Mauresmo, „Internazionali BNL d’Italia“ turnyre dar nėra pralaimėjęs nė vieno seto, nors net pats pripažino, kad oro sąlygos pastarųjų dviejų etapų metu buvo tragiškos.

„Oro sąlygos labai viską apsunkina. Vėjas reikalauja nuolatinio judėjimo, nes kamuoliukas vis keičia kryptį. Negana to, kortuose visai nėra grunto.“

„Kai kortas sutvarkomas, viskas grįžta į savas vėžes, tačiau po dviejų taškų visas gruntas ir vėl būna nupūstas. Tuomet jautiesi kaip žaisdamas ant akrilinės dangos… Tai, be abejo, labai sunkios sąlygos. Jose išties yra sunku žaisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas