Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 01

Andy Murray į „Roland Garros“ pusfinalį pateko trečius metus iš eilės

Pirmuose dviejuose setuose įtikinamą persvarą iššvaistęs geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray galėjo nudegti ir smarkiau. Vis dėlto antro seto pratęsime susiėmęs 29-erių metų britas driokstelėjo iš peties ir iš „Roland Garros“ čepionato išvijo lauk paskutinį prancūzą. Trečiadienį vykusioje Atvirojo Prancūzijos čempionato ketvirtfinalio dvikovoje antroji pasaulio raketė 5:7, 7:6(7:3), 6:0, 6:2 nukovė 12-ą vietą ATP reitinge užimantį Richardą Gasquet.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Andy Murray

A.Murray ir R.Gasquet susikovė 11-ą kartą (A.Murray pirmauja 8:3). Trečiadienį prancūzas siekė nutraukti keturių pralaimėjimų iš eilės prieš 2-ąją pasaulio raketę seriją.

Pirmąjį setą puikia pradėjęs A.Murray išsiveržė į priekį 5:3, tačiau tuomet R.Gasquet laimėjo keturis geimus iš eilės. Antroje dalyje 29-erių metų britas vėl pirmavo 5:3, tačiau ir vėl šios persvaros neišsaugojo. Vis dėlto pratęsime 2-oji pasaulio raketė buvo stipresnis.

VIDEO: Gražus Richardo Gasquet taškas Paryžiuje

Po laimėto antro seto A.Murray pradėjo siautėti ir trečioje dalyje varžovui išrašė „riestainį“. Ketvirtame sete pasinaudojęs dviem „break point'ais“ škotas šovė į priekį 5:1 ir šios didelės persvaros neiššvaistė.

VIDEO: Puiki Richardo Gasquet ataka

Nuo trečiojo seto siautėti pradėjęs A.Murray užsitikrino 360 ATP reitingo taškų ir 296 tūkst. eurų, o „Roland Garros“ pusfinalyje jis susikaus su čempiono titulą ginančiu Stanu Wawrinka, kuris 6:2, 6:1, 7:6(9:7) nugalėjo grunto specialistą Alberto Ramosą-Vinolasą.

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas į „Roland Garros“ čempionato pusfinalį pateko ketvirtą kartą. Primename, kad A.Murray dar nėra žaidęs šio „Didžiojo kirčio“ turnyro finale. Tarp keturių geriausių turnyro tenisininkų 29-erių metų britas pateko ir 2011, 2014 bei 2015 metais.

Apskritai A.Murray tai bus jau 19-as „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalis karjeroje. Pagal šį rodiklį 2-oji pasaulio raketė yra absoliutus Didžiosios Britanijos rekordininkas. Antrą vietą šiame sąraše užima Fredas Perry, kuris „Didžiojo kirčio“ turnyrų pusfinaliuose žaidė 13-a kartų.

Jei antrajai pasaulio raketei pavyks Paryžiuje triumfuoti šiemt, jis taps 16-u tenisininku Atvirojoje eroje, laimėjusiu tris skirtingus „Didžiojo kirčio“ turnyrus. Savo kolekcijoje A.Murray turi „US Open“ čempionato ir Vimbldono titulus.

Geriausiam Didžiosios Britanijos tenisininkui tai buvo 10-a pergalė iš eilės. Prieš kelias savaites jis pirmą kartą karjeroje triumfavo Romos „Masters“ varžybose.

Įdomu, jog Prancūzijos tenisininkus A.Murray yra įveikęs jau 16-a kartų iš eilės. Paskutinį kartą jis nesėkmę patyrė 2015 metų Roterdamo turnyre. Tąkart jis nusileido 18-ajai pasaulio raketei Gillesui Simonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas