Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08

Andy Murray po nesėkmės „US Open“ ketvirtfinalyje: „Galėjau ir laimėti“

Beveik keturis mėnesius trukusi dominuojanti antrosios pasaulio raketės Andy Murray kampanija baigėsi „US Open“ čempionato ketvirtfinalyje. Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį beveik keturias valandas trukusioje penkių setų dramoje 6:1, 4:6, 6:4, 1:6, 5:7 nusileido septintą vietą pasaulio reitinge užimančiam Kei Nishikoriui ir baigė pasirodymą 2016 metų „Didžiojo kirčio“ turnyrų sezone.
Kei Nishikoris „US Open“ ketvirtfinalyje patiesė Andy Murray
Kei Nishikoris „US Open“ ketvirtfinalyje patiesė Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, buvau atsidūręs geroje pozicijoje, kai pirmavau 6:1, 3:2 ir atlikau padavimus. Taip pat turėjau progų ketvirto seto pradžioje, – spaudos konferencijoje kalbėjo antrą skirstymą turnyre turėjęs A.Murray. – Tikrai galėjau laimėti tą mačą.“

Antroji pasaulio raketė iki „US Open“ čempionato demonstravo nuostabią formą. A.Murray buvo pasiekęs septynių pastarųjų turnyrų finalus ir iš paskutinių 27-ių dvikovų laimėjęs net 26-ias.

Tačiau, anot antrosios pasaulio raketės, kai kuriose akistatose jį tiesiog lydėjo sėkmė, kurios šįkart „US Open“ ketvirtfinalyje pritrūko.

„Galėjau laimėti, bet pritrūko sėkmės – pasikartojo A.Murray. – Bet per pastaruosius mėnesius aš laimėjau ir kelias dvikovas, kurias, manau, turėjau pralaimėti. Olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje prieš Steve’ą Johnsoną galėjau pralaimėti, aštuntfinalyje prieš Fabio Fogninį taip pat vos išnešiau sveiką kailį. Vimbldone prieš Tsongą laimėjau, nors mačas bet kada galėjo pakrypti man nedėkinga linkme.“

„Tad kartais taip nutinka. Pastaruoju metu laimėjau labai daug dvikovų, bet šiandien man paprasčiausiai nepasisekė.“

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas taip pat paminėjo, kad K.Nishikorio šansai žengti į pusfinalį ypač padidėjo tuomet, kai centrinį kortą uždengė stogas, nes pradėjo lyti.

„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris „US Open“ ketvirtfinalyje patiesė Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris „US Open“ ketvirtfinalyje patiesė Andy Murray

„Tai, manau, ir padarė didžiausią įtaką mano pralaimėjimui. Uždengus kortą mano varžovas pradėjo žaisti agresyviau, niekad neatitolo nuo galinės linijos, nes žaidimui nemaišė oro sąlygos. Manau, kad po atviru dangumi aš žaidžiau geriau, bet yra kaip yra,“ – pasakojo antroji pasaulio raketė.

Pralaimėjęs septintajai pasaulio raketei A.Murray neteko galimybės tapti vos ketvirtu tenisininku „Atvirojoje eroje“, per vieną sezoną pasiekusiu visų „Didžiojo kirčio“ turnyrų finalus. Šiuo pasiekimu kol kas pasigirti gali tik Rodas Laveris, Rogeris Federeris ir Novakas Džokovičius.

Tačiau pats A.Murray dėl prarastos progos pernelyg neliūdi ir tiki, kad šis sezonas jam vis tiek yra geriausias karjeroje.

„Nieko nenuvyliau. Stengiausi iš visų jėgų, korte atidaviau visas jėgas. Didžiuojuosi tuo, kaip žaidžiau Niujorke, – teigė antroji pasaulio raketė. Ši vasara man buvo labai ilga. Dabar ketinu pailsėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento