Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 05

Andy Murray: „Tai, ką pasiekė Novakas Džokovičius, yra itin reta“

Antroji pasaulio raketė Andy Murray sekmadienį pralaimėjo „Roland Garros“ finale geriausiam planetos tenisininkui Novakui Džokovičiui ir turėjo dar sykį tenkintis antrąja vieta „Didžiojo kirčio“ turnyre. Tačiau po mačo surengtoje spaudos konferencijoje škotas negailėjo pagyrų savo varžovui, o žvelgdamas į artėjantį žolės sezoną pažadėjo būti pasiruošęs revanšui.
Novakas Džokovičius ir Andy Murray
Novakas Džokovičius ir Andy Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai, ką pasiekė Novakas, yra ypatinga. Daugelis žmonių siekė tai pamatyti ir norėjo būti istorijos dalimi, – po mačo serbui gražių žodžių negailėjo A.Murray. – Jis sužaidė puikiai ir padarė labai mažai klaidų.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius tapo „Roland Garros“ čempionu
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius tapo „Roland Garros“ čempionu

Sąlygos šiame turnyre buvo sudėtingos visiems žaidėjams. Jeigu mače neturi iniciatyvos, tai turi labai daug bėgioti, o tai nėra lengva. Stengiausi kautis iki galo, tačiau man nepavyko gerai sužaisti svarbiausiomis mačo akimirkomis.

Mūsų abiejų kelias link finalo buvo sunkus. Kaip žinote, turnyro pradžioje sužaidžiau kelis labai ilgus mačus, tačiau pusfinalyje prieš S.Wawrinką ilgai neužtrukau. Jei tiksliai atsimenu, tai su Richardu Gasquet žaidėme apie tris valandas. Novakas turėjo žaisti kasdien, tačiau jo dvikovos nebuvo labai sudėtingos.

Novako pasiekimas yra labai retas. Daugelis mano priešingai, tačiau šiuo metu teniso lygis pasaulyje yra labai aukštas. To jūs daugiau nepamatysite dar labai ilgą laiką. Jo žaidimas pastaruosius kelis metus yra pribloškiantis.

Šiame turnyre nesusitikau su Rafaeliu Nadaliu ir Rogeriu Federeriu, kurie visuomet apsunkina man gyvenimą. Nuolat esu šalia „Didžiojo kirčio“ trofėjaus, tačiau vienas iš šių vyrukų visuomet užkerta man kelią link titulo.

Ko gero, turiu dar kelis metus, kad bandyčiau dar kartą. Galbūt, kai baigsiu karjerą, tada labiau įvertinsiu savo pasiekimus. Nebuvo taip, kad laimėjau savo titulus neįveikęs stipriausių pasaulio tenisininkų.

Kalbant apie ateitį, tai grunto sezone sužaidžiau puikiai, todėl tikiuosi, kad pavyks tokį žaidimą sėkmingai perkelti ir ant žolės dangos. Tai man labiau priimtinas aikštės paviršius. Jeigu dar kartą susitiksiu su Novaku ant žolės dangos, tai būsiu jam pasiruošęs ir pasimokęs iš savo šiandienos klaidų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas