Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 06

Andy Murray už nesėkmę Paryžiuje atsiteisti ketina tėvynėje

Antroji pasaulio raketė Andy Murray sekmadienį tapo pirmu britu nuo 1937 metų, žaidusiu Atvirojo Prancūzijos čempionato finale. Tačiau tai geriausiam Didžiosios Britanijos tenisininkui – menka paguoda. 29-erių metų škotas po nesėkmės prieš Novaką Džokovičių paskelbė serbui norįs atsikeršyti ir tą padaryti žada jau po kelių savaičių.
Novakas Džokovičius tapo „Roland Garros“ čempionu
Novakas Džokovičius tapo „Roland Garros“ čempionu / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį vykusiame „Roland Garros“ čempionato finale A.Murray 6:3, 1:6, 2:6, 4:6 nusileido N.Džokovičiui, kuris ne tik pagaliau iškovojo vadinamąjį „Karjeros kirtį“, bet ir tapo pirmu tenisininku nuo 1969 metų, laimėjusiu keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus iš eilės.

Geriausias pasaulio tenisininkas Vimbldono čempionu tapo pastaruosius dvejus metus iš eilės, tačiau pirmoji Didžiosios Britanijos raketė A.Murray, kuris N.Džokovičių nugalėjo 2013 metų Vimbldono finale, jau taikosi atsikeršyti serbui ant jam kur kas priimtinesnės dangos.

Nors, žinoma, 29-erių metų serbas favoritu bus laikomas ir Vimbldone, A.Murray žurnalistams iškart priminė jų tarpusavio dvikovas ant žolės dangos.

„Ant žolės mes vienas prieš kitą stojome tik du kartus ir abu sykius pergalę švenčiau aš, – aiškino geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas. – Šiame sezone ant grunto žaidžiau išties puikiai.“

„Tikiuosi, kad puiki forma manęs neapleis ir ant žolės, kuri man yra daug, daug kartų priimtinesnė danga, – tikino A.Murray. – Jei su Novaku susitiksime Vimbldone, būsiu pasimokęs iš pastarųjų mūsų dvikovų ir pasistengsiu jį nugalėti.“

Antroji pasaulio raketė grunto sezoną pradės jau kitą savaitę vyksiančiame, „Aegon Championships“ turnyre, kuriame dalyvaus dar trys pirmo ATP dešimtuko tenisininkai: Stanas Wawrinka, Milošas Raoničius ir Richardas Gasquet.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius tapo „Roland Garros“ čempionu
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius tapo „Roland Garros“ čempionu

Vis dėlto kol kas apie kitą savaitę A.Murray negalvoja ir visą laiką skirti ketina poilsiui po labai įtempto grunto sezono, kuriame jis pasiekė finalus Madride, Romoje ir Paryžiuje.

„Šis grunto sezonas man buvo vienas iš sunkiausių, – teigė škotas. – Dar niekad nežaidžiau tiek daug mačų, niekad iki šiol nedalyvavau „Roland Garros“ finale. Man reikia poilsio, kuris leistų atsistatyti jėgoms.“

„Pastarosios dvi savaitės man buvo ypač sunkios. Būta daug ilgų, sunkių, alinančių mačų. Man reikia atgauti jėgas, prieš žengiant ant žolės ir prieš pradedant vėl treniruotis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas