Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 14

Antrą dieną Londone – A.Murray, kaip pirmos pasaulio raketės, debiutas

Pirmadienį „ATP World Tour Finals“ turnyre pasirodymą pradės Johno McEnroe grupės nariai: pirmoji pasaulio raketė Andy Murray susitiks su pavojinguoju kroatu Marinu Čiličiumi, o geriausias Šveicarijos tenisininkas Stanas Wawrinka bandys susitvarkyti su Kei Nishikorio iššūkiu.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kei Nishikoris

A.Murray ir M.Čiličius vienas prieš kitą iš viso žaidė 14-a kartų. Nors 11-a sykių pergalę šventė pirmoji pasaulio raketė, pastarąją jų dvikovą, vykusia Sinsinačio „Masters“ turnyro finale, laimėjo kroatas.

Pastaruoju metu M.Čiličius demonstruoja išties įspūdingą formą. Iš pastarųjų devynių dvikovų septintoji pasaulio raketė laimėjo aštuonias. Prieš kelias savaites Bazelyje jis pirmą kartą karjeroje tapo ATP 500 serijos turnyro čempionu, o neseniai vykusiame „Masters“ serijos turnyre Paryžiuje pirmą kartą įveikė Novaką Džokovičių.

Tiesa, įspūdingai šiuo metu žaidžia ir A.Murray. Nuo birželio mėnesio 29-erių britas patyrė vos tris nesėkmes, o šiuo metu džiaugiasi 19-os iš eilės laimėtų dvikovų serija, kuri jam rudenį padovanojo net keturis titulus.

A.Murray tai bus pirmas mačas turint pirmosios pasaulio raketės titulą, kurį iš N.Džokovičiaus jis nugvelbė praeitą pirmadienį.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Andy Murray – Marinas Čiličius
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Andy Murray – Marinas Čiličius

„ATP World Tour Finals“ turnyro Londone geriausias pasaulio tenisininkas dar nėra laimėjęs. Geriausias jo rezultatas čia – pusfinalis.

Apskritai per visą savo karjerą „02“ arenoje A.Murray iškovojo 11-a pergalių ir patyrė tiek pat pralaimėjimų.

Tuo tarpu M.Čiličius čia dar nėra iškovojęs nė vienos pergalės, nors dalyvauja antrą kartą – 2014 metais jis Londone pralaimėjo visus tris grupės mačus.

VIDEO: Goffin Previews Wawrinka Vs Nishikori ATP Finals 2016

Bet dar prieš A.Murray ir M.Čiličiaus dvikovą rakete surems trečią vietą pasaulio reitinge užimantis Stanas Wawrinka ir geriausias visų laikų Japonijos tenisininkas Kei Nishikoris.

Šiuo metu tenisininkus skiria viso labo 410 ATP reitingo taškų, tad tarp jų vyksta ir kova dėl trečiosios pasaulio raketės titulo. „Didžiajam ketvertui“ (N.Džokovičiui, A.Murray, R.Federeriui ir R.Nadaliui) okupavus pirmas keturias reitingo vietas, nuo 2007 metų be minėtos ketveriukės trečiomis pasaulio raketėmis buvo tik S.Wawrinka ir ispanas Davidas Ferreras.

„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Stanas Wawrinka – Kei Nishikoris
„Orakulo“ nuotr./„Orakulo“ prognozė: Stanas Wawrinka – Kei Nishikoris

Tarpusavyje S.Wawrinka ir K.Nishikoris žaidė šešis kartus ir keturis sykius pergale džiaugėsi Šveicarijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito