Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

Antrą pergalę Londone iškovojęs Novakas Džokovičius užsitikrino vietą pusfinalyje

Antroji pasaulio raketė Novakas Džokovičius užsitikrino vietą baigiamojo sezono turnyro pusfinalyje. Antradienį 29-erių metų Serbijos tenisininkas antrame grupės mače po atkaklios kovos 7:6 (8:6), 7:6 (7:5) palaužė kanadietį Milošą Raoničių, kuris pasaulio reitinge užima ketvirtą vietą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Dvikovą N.Džokovičius pradėjo ne itin gerai – per pirmas dvi jo padavimų serijas M.Raoničius turėjo tris „break point’us“. Visgi kanadiečiui jais pasinaudoti nepavyko.

Įpusėjus pirmam setui viskas stojo į savo vėžias: N.Džokovičius laimėjo beveik visus taškus, kuriems prireikė daugiau nei penkių smūgių, o ketvirtoji pasaulio raketė sau kelią skynėsi galingais padavimais.

Pratęsime M.Raoničius šovė į priekį 3:1, tačiau tuomet 29-erių serbas pelnė keturis taškus iš eilės. Bet ir N.Džokovičiui nepavyko išsaugoti persvaros. Galiausiai rezultatui esant 6:7 M.Raoničius padarė pamaudžią dvigubą klaidą ir pralaimėjo setą.

Antrame sete N.Džokovičius dukart laimėjo varžovo padavimus, bet nesugebėjo išsaugoti persvaros, tad viskas vėl sprendėsi pratęsime. Jame M.Raoničius keliskart laimėjo serbo padavimus, tačiau serbas lemiamomis akimirkomis sužaidė įspūdingai ir šventė sunkią pergalę.

Pergalė prieš M.Raoničių N.Džokovičiui garantavo vietą baigiamojo sezono turnyro pusfinalyje.

„Barclays ATP World Tour Finals“ turnyre antroji pasaulio raketė jau pelnė 400 ATP reitingo taškų ir 352 tūkst. eurų. Paskutiniame grupės mače Serbijos tenisininkas susitiks su Gaeliu Monfilsu. Tiesa, ši dvikova gali ir neįvykti, nes prancūzas užsiminė apie galimybę dėl traumos pasitraukti iš turnyro anksčiau laiko.

Šią savaitę Londone N.Džokovičius gali tapti pirmuoju tenisininku istorijoje, baigiamąjį sezono turnyrą laimėjusiu penkis kartus iš eilės. Apskritai „ATP World Tour Finals“ turnyrą serbas viliasi laimėti šeštą sykį.

Jei taps nugalėtoju, N.Džokovičius taip pat susigrąžins pirmosios pasaulio raketės titulą, kurį iš jo praeitą savaitę atėmė britas Andy Murray.

Tuo tarpu M.Raoničius dėl vietos turnyro pusfinalyje susikaus su austru Dominicu Thiemu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito