Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 02

Antroji Vimbldono diena – svarbiausi akcentai ir įdomiausi susitikimai

Alexanderio Zverevo bei Stefanos Tsitsipo, taip pat Naomi Osakos iškritimai, 15-metės Cori Gauff pergalė prieš 24-eriais metais vyresnę Venus Williams – visa tai ir dar daugiau įvyko per pirmąją Vimbldono dieną. Marija Šarapova, Serena Williams, Rogeris Federeris, Rafaelis Nadalis bei Ričardas Berankis mūsų jau laukia antroje Vimbldono čempionato dienoje.
Vimbldonas
Vimbldonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienintelio lietuvio startas

Antrą „Didžiojo kirčio“ turnyrą iš eilės burtai Ričardui Berankiui (ATP-27) yra negailestingi – šįkart mūsų tautiečio lauks 20-metis Denisas Šapovalovas.

Jaunuolis būdamas vos 18-os Monrealyje patiesė patį Rafaelį Nadalį, o prieš keletą dienų parodomosiose varžybose susitvarkė su Novaku Džokovičiumi. Jaunuolis labai kietas riešutėlis, tačiau turintis ir savų minusų.

VIDEO: Ričardo Berankio ir Deniso Šapovalovo teniso magija Indian Velse 2018 metais

Kanadietis stengsis greitinti žaidimą, kadangi nepasižymi gerais gynybiniais įgudžiais. Tenisininko silpnoji pusė – neabejotinai smūgis iš dešinės (one handed backhand'as), kurį atakuoti turėtų ir Ričardas. Tiesa, jei kairiarankis greitai pagaus ritmą prie padavimų linijos, lietuviui reikėtų pasisaugoti.

Preliminarus dvikovos laikas – 16:00 val. Lietuvos laiku 14-oje aikštelėje.

Lažybininkai R.Berankiu netiki, tačiau visa Lietuva tave palaiko. Pirmyn, Ričardai!

Neskirstyta Marija Šarapova

Pirmą kartą nuo tada, kai Marijai buvo 16 metų (dabar tenisininkei – dvigubai daugiau), rusė Vimbldone neturi skirstymo. Ką tai reiškia? O gi, kad jau ankstyvojoje turnyro stadijoje 80 WTA reitingo vietą užimančios žaidėjos gali tykoti labai rimtos oponentės.

Nuo sausio iki birželio tenisininkė gydėsi vis atsinaujinančią peties traumą, tačiau dabar panašu, jog M.Šarapova yra pasiruošusi sukurti dar vieną stebuklą. Stebuklą, panašų į 2004-uosius, kuomet būdama 17-os rusė finale įveikė Sereną Williams.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova

Rusijos gražuolei dalinai pasisekė – pirmajame rate jos lauks prancūzė Pauline Parmentier (WTA-88). Tai bus trečiasis antrosios aikštelės susitikimas, kuris prasidėti turėtų apie 16:30 val.

Dar vienas maestro rekordas?

10-asis trofėjus Halėje vienam geriausių visų laikų tenisininkų – Rogeriui Federeriui (ATP-3), įsimins ilgam. Tačiau kovingai nusiteikęs 37-erių šveicaras žolės sezoną nori vainikuoti devintuoji Vimbldono titulu.

Jeigu R.Federeriui šiemet pavyktų pasiekti mažiausiai pusfinalį, tenisininkas galėtų didžiuotis dar vienu rekordiniu jubiliejumi – 100 pergalių, pasiektų Vimbldone.

  ​

Žinant tai, kad turnyro burtai bent iki pusfinalio šveicarui palankūs, galime laukti dar vienos sėkmingos Vimbldono kampanijos.

Susitikimą prieš PAR atstovą Lloydą Harrisą (ATP-86) maestro žais centriniame Vimbldono korte (~16:30 val.).

Nenugalėta Serena Williams

Kaip ir Novakas Džokovičius vakar, taip ir Serena Williams šiandien bandys pratęsti nepralaimėtų pirmųjų Vimbldono dvikovų seriją. 18 iš 18 – tiek pergalių legendinė tenisininkė yra iškovojusi pirmuose turnyro etapuose.

Nepanašu, jog ši serija turėtų sugriūti – Serena kausis su menkai žinoma itale Giulia Gatto-Monticone (WTA-161), kuri būdama 31-erių debiutuoja Vimbldone.

„Scanpix“/AP nuotr./Serena Williams ir jos treneris Patrickas Mouratoglou
„Scanpix“/AP nuotr./Serena Williams ir jos treneris Patrickas Mouratoglou

Visgi S.Williams mintyse – kitas uždavinys. Prieš atvykdama tenisininkė neslėpė, jog prieš kiekvieną „Didžiojo kirčio“ turnyrą pagalvoja apie iškovotų trofėjų rekordą ir tą trapų atsilikimą iki legendinės australės Margaret Court (M.Court – 24, S.Williams – 23 titulai).

S.Williams į centrinį Vimbldono kortą žengs iškart po R.Federerio – apie 18:30 val.

Su kuriuo australu?

Nors antroji pasaulio raketė Rafaelis Nadalis spaudos konferencijoje paklaustas apie potencialius varžovus išliko kuklus ir teigė, jog koncentruojasi tik artimiausiam mačui prieš Yuichi Sugitą (ATP-274), daugelis jau svajoja apie Rafos ir teniso „nenaudėlio“ Nicko Kyrgioso dvikovą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Skandalingasis australas Rafą iš Vimbldono išmetė 2014 metais, o žaisdamas savo geriausią tenisą ir bombarduodamas nuo padavimų linijos ant žolės gali tapti tikru žvėrimi. Visgi 24-erių australui iš pradžių reikės nugalėti patį save, o tuo pačiu ir įveikti tautietį Jordaną Thompsoną (ATP-44).

R.Nadalio ir Y.Sugitas bus paskutinis antradienio mačas pirmojoje aikštelėje (~18 val.).

Įdomiausi antradienio susitikimai:

  • Nickas Kyrgiosas – Jordanas Thompsonas
  • Braydenas Schnuras – Marcosas Baghdatis (galimai paskutinis karjeros mačas)
  • Dominicas Thiemas – Samas Querrey
  • Denisas Šapovalovas – Ričardas Berankis
  • Tayloras Fritzas – Tomašas Berdychas
  • Frances Tiafoe – Fabio Fogninis
  • Lucas Pouille – Richardas Gasquet
  • Sloane Stephens – Timea Bacsinszky
  • Carla Suarez Navarro – Samantha Stosur
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vimbldonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vimbldonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas