Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 09

Apie skausmus finalo rytą prabilęs C.Alcarazas praleis turnyrą Romoje

Varginančią tiek fiziškai, tiek emociškai savaitę Madride apturėjęs naujasis „Mutua Madrid Open“ turnyro nugalėtojas Carlosas Alcarazas (ATP-6) priėmė protingą sprendimą suteikti poilsio savo kūnui ir mintims bei praleisti šios savaitės „Masters“ turnyrą Romoje.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Ketvirtfinalyje Rafaelį Nadalį (ATP-4), pusfinalyje Novaką Džokovičių (ATP-1), o finale Alexanderį Zverevą (ATP-3) nukovęs jaunasis Carlitosas tai padarė būdamas net ne geriausios fizinės kondicijos.

Nereikia pamiršti, kad mūšyje prieš Rafą tenisininkas pasitempė savo čiurną, o po triuškinamai pralaimėto antrojo seto netgi svarstė pasitraukti.

Visgi dar kartą tenisininką užvaldęs adrenalinas padėjo įveikti visus skausmus ir sužaisti dar du ypatingai kokybiškus mačus pusfinalio ir finalo etapuose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carloso Alcarazo krytis dvikovoje prieš Rafaelį Nadalį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carloso Alcarazo krytis dvikovoje prieš Rafaelį Nadalį

Po turnyro C.Alcarazas prabilo apie tai, kad finalo rytą tenisininkui apskritai sunkiais sekėsi dėlioti žingsnius.

„Susižeidęs dvikovoje su Rafa turėjau problemų su čiurna, o šįryt ji buvo ištinusi. Maža to, jau kurį laiką ant pėdos turėjau pūslę, į kurią buvo įsimetusi maža infekcija. Finalo dienos rytas prasidėjo sunkiai, vos galėjau paeiti“, – atviravo ispanas.

Nors jaučiasi gerai, C.Alcarazas nusprendė praleisti šią savaitę Romoje vykstantį „Masters“ serijos turnyrą ir kiek įmanoma geriau pasiruošti artėjančioms „Roland Garros“ pirmenybėms, kuriose Ispanijos teniso sensacija bus laikomas vienu iš pagrindinių favoritų laimėti pirmą „Didžiojo kirčio“ trofėjų. Toks yra ir pagrindinis 19-mečio tikslas.

„Dabar geriausia yra pailsėti. Pailsinti čiurną, pėdą ir būti pasiruošus visu 100 procentų Paryžiui.

Taip, manau aš pasiruošęs laimėti savo pirmą „Didžiojo kirčio“ titulą. Dėl to, kad triumfavau Barselonoje, kad Madride įveikiau Rafą su Novaku – nelaikau savęs geriausiu pasaulyje. Novakas yra pirma pasaulio raketė. Aš laikau savo tenisininku, kuris šiuo metu žaidžia gerai. Žinote, skaičiai kalba patys už save“, – teigė Alcarazas.

Atvirosios Prancūzijos teniso pirmenybės startuos gegužės 22-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas