Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 06

Apkartęs atsisveikinimas: A.Kontaveit triuškinamai pralaimėjo paskutinį karjeros mačą

Londone vykstančiame prestižiniame Vimbldono teniso turnyre su profesionalės karjera atsisveikino Estijos superžvaigždė Anett Kontaveit (WTA-81).
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit / „Scanpix“ nuotr.

27-erių tenisininkei pavyko prasprūsti į antrą moterų vienetų varžybų etapą, tačiau jame net 1:6, 2:6 buvo nusileista Marie Bouzkovai (WTA-33) iš Čekijos.

Prieš Vimbldono startą A.Kontaveit paskelbė, kad šis turnyras bus paskutinis jos karjeroje. Tenisininkė pastaruosius metus kentėjo nuo sunkios nugaros traumos, o išeičių toliau rungtyniauti profesionaliai gydytojai nematė.

Labai anksti karjerą baigianti estė gali didžiuotis savo pasiekimais teniso kortuose. Iš viso ji laimėjo 6 WTA turnyrus, 2021 metais žaidė baigiamojo WTA turnyro finale, o reitinge pasiekė net antrąją poziciją. Iki tobulybės tenisininkei pritrūko tik sėkmingesnių pasirodymų „Didžiojo kirčio“ turnyruose, kuriuose geriausiu pasiekimu išlieka vienintelis ketvirtfinalis „Australian Open“ (2020 m.).

Viename iš interviu A.Kontaveit atskleidė, kad šiuo metu studijuoja psichologiją Indianos universitete ir daugiau laiko skirs mokslams bei spontaniškoms kelionėms.

Savo ruožtu estės karjerą užbaigusi M.Bouzkova antrus metus paeiliui Vimbldone demonstruoja puikius rezultatus – praėjusiame sezone čekė pasiekė ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas