Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 05

Ar pavyks Rogeriui Federeriui laimėti 18-ą „Didžiojo kirčio“ titulą?

Trečiajai pasaulio raketei Rogeriui Federeriui šiame Vimbldono turnyre atsivėrė puiki galimybė laimėti pagrindinį čempionato trofėjų. Šveicaras jau pateko varžybų ketvirtfinalį, visuose keturiuose mačuose nesužaidė daugiau nei trijų setų, o pusfinalyje nebėra grėsmės susitikti su pirmąja pasaulio rakete Novaku Džokovičiumi.
Rogeris Federeris prieš Steve'ą Johnsoną
Rogeris Federeris prieš Steve'ą Johnsoną / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeris paskutinį kartą „Didžiojo kirčio“ turnyre laimėjo 2012-aisiais, o šiame Vimbldono turnyre jis jau įgavo neblogą sportinę formą. Šveicaras visą sezoną kentėjo nuo įvairių traumų, tačiau pagaliau atrodo sveikas ir pasiruošęs rimtai iššūkiui.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris Vimbldone iškovojo 150-ą pergalę ant žolės
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris Vimbldone iškovojo 150-ą pergalę ant žolės

„All England Club“ kortuose jis jau nugalėjo 51-ą pasaulio raketę Guido Pellą, įveikė britų duetą Marcusą Willisą ir Daną Evansą bei paskutiniame mače iškovojo pergalę prieš amerikietį Steve'ą Johnsoną. Šveicarui tai jau 14-asis Vimbldono ketvirtfinalis karjeroje.

Kol daugelis Andy Murray gerbėjų džiaugiasi tuo, kad iš turnyro pasitraukė Novakas Džokovičius, šveicaro fanai patyliukais džiūgauja, nes tai gali būti itin naudinga ir septynis kartus Vimbldono čempionatą laimėjusiam tenisininkui iš Šveicarijos.

Žinoma, žaidėjas šį sezoną prieš atkeliaudamas į Vimbldoną sužaidė vos 22-u mačus, todėl gali kilti dvejonių dėl žaidėjo pasiruošimo, sveikatos bei galimybės rungtyniauti penkių setų trileryje.

Didžiąją dalį karjeros atrodė, kad maestro kūnas yra amžinas, tačiau po incidento Melburne tenisininkas atsidūrė tokioje padėtyje, kurioje nebuvo visą savo gyvenimą.

Pirmą sykį nuo 2000-ųjų R.Federeriui buvo atlikta operacija, kuri neleido šveicarui laimėto jokio titulo šį sezoną.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris prieš Steve'ą Johnsoną
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris prieš Steve'ą Johnsoną

„Buvau labai nusiminęs, nes galvojau, kad man pavyks karjeroje nesigulti ant operacinio stalo, – teigė sportininkas. – Praėjusius metus užbaigiau puikiai, todėl tai yra itin apmaudu.

Melburne taip pat žaidžiau neblogai, tačiau viena nedidelė klaida ir sezonas nukrypo į blogąją pusę.“

34-erių metų tenisininkas pastaruosius dvejus metus Vimbldone pralaimėjo N.Džokovočiui ir Londone siekia tapti vyriausiu šio turnyro nugalėtoju. Vėlesniuose varžybų etapuose jam bus sunkiau, tačiau panašu, kad šveicaras artėja prie savo geriausios sportinės formos.

Dvikovoje prieš D.Evansą maestro laimėjo net 89 proc. savo pirmųjų padavimų, o mačą baigė su 37-omis sėkmingomis atakomis. Paskutiniame mače su S.Johnsonu tenisininkas laimėjo 75 proc. savo pirmųjų bei 71 proc. antrųjų kirčių. Dvikovoje su amerikiečiu jis pirmą kartą šiame turnyre padarė kelias dvigubas klaidas.

Apskritai šiame turnyre R.Federeris padarė vos 60 neišprovokuotų klaidų.

„Niekada nesitikėjau tokio gero rezultato per pirmus keturis mačus, – po paskutinio susitikimo kalbėjo R.Federeris. – Žinau, kad sekančioje dvikovoje turiu pasitempti dar labiau.“

Pergalė prieš S.Johnsoną padėjo šveicarui pasivyti ir legendinį Martinos Navratilovos rekordą – 306-as „Didžiojo kirčio“ pergales karjeroje. Sekanti dvikova gali šį neįtikėtiną rekordą pagerinti, o tai tenisininkas bandys padaryti trečiadienio dvikovoje su M.Čiličiumi.

N.Džokovičius iš varžybų jau pasitraukė, todėl favoritu vis tiek yra laikomas Andy Murray. Tačiau jeigu per sekančius kelis mačus maestro sveikata nepablogės, jis įgaus dar geresnę sportinę formą ir didžiajame sekmadienio finale mums pademonstruos, kodėl yra vienas geriausių tenisininkų visoje teniso istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas