Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 17

Ateities žvaigždė: Alexanderio Zverevo žinutė teniso pasauliui

Jaunojo talento Alexanderio Zverevo viešnagė Indian Velso turnyre pernelyg neužtruko. Daugelio apdainuotoje aštuntfinalio dvikovoje aštuoniolikmetis Vokietijos tenisininkas iššvaistė daug puikių progų ir 7:6(10:8), 0:6, 5:7 nusileido penktajai pasaulio raketei Rafaeliui Nadaliui. Tačiau savo žygio „Masters“ turnyre metu A.Zverevas pasauliui spėjo pasiųsti žinią – jaunuolis taikosi į geriausio pasaulio tenisininko vietą.
Alexanderis Zverevas
Indian Velsas: Rafaelis Nadalis – Alexanderis Zverevas / „Scanpix“ nuotr.

Liesas ilgaplaukis A.Zverevas lemiamame sete išsiveržė priekin 5:2, o rankose kartą laikė kamuoliuką, kuriuo galėjo nusinešti pirmąją savo ATP dešimtuko auką. Tačiau pribėgęs prie tinklo vokietis kamuolį pasiuntė į tinklą, o tuo pasinaudojęs Rafa pradėjo triuškinančią kampaniją, laimėdamas penkis geimus iš eilės.

VIDEO: Netikslus Alexanderio Zverevo smūgis

Tačiau net ir iš rankų paleista A.Zverevo pergalė pasauliui parodė, kad jaunuolis turi neapsakomai šviesią ateitį.

Aštuoniolikmetis Vokietijos tenisininkas iki R.Nadalio nužygiavo sunkiai įveikęs kroatą Ivaną Dodigą (ATP-79) ir Grigorą Dimitrovą (ATP-26). Tik trečiame Indian Velso trunyre A.Zverevas galėjo pailsinti plaučius. Jame jaunuolis 6:2, 6:2 sutriuškino Gillesą Simoną (ATP-19) ir trečią kartą šiame sezone įveikė pirmo dvidešimtuko tenisininką.

Šios pergalės A.Zverevui leido pabuvoti platesniuose vandenyse – „Masters“ serijos turnyro aštuntfinalyje.

„Scanpix“ nuotr./Indian Velsas: Rafaelis Nadalis – Alexanderis Zverevas
„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

Jaunuolis yra 198 cm ūgio, tad nenuostabu, kad Indian Velso turnyre A.Zverevo pirmi padavimai dažnai perlipdavo 209 km/h ribą. Pabrėžtina, kad ketvirtadienio dvikovoje R.Nadalio pirmi padavimai skriejo lygiai tokiu pat greičiu, kaip A.Zverevo antrieji (167 km/h). Antrasis vokiečio padavimas taip pat nėra saldainis, nes juo savo varžovus aštuoniolikmetis išmuša iš korto.

A.Zverevas puikiai žaidžia ir nuo galinės linijos. Paauglys gali pasigirti ir technišku „backhand’u“, kuriuo kamuoliuką paleisti gali tiek palei liniją, tiek atlikti kontrolę taške padedančius perimti įstrižus smūgius. Daugeliui tenisininkų šis smūgis yra silpnoji vieta, A.Zverevui – mirtinas ginklas.

Be to, Vokietijos tenisininkas pastaruoju metu tapo kur kas kantresnis. Užuot bandęs tašką laimėti keliais smūgiais, kaip daugelis panašaus sudėjimo tenisininkų, A.Zverevas Indian Velso turnyre įrodė, kad yra pasiruošęs žaisti ilgus taškus.

Nepaisant aukšto ūgio, jaunuolis yra ir labai atletiškas sportininkas. Būtent atletiškumas A.Zverevui suteikia ūgio, jėgos ir greičio arsenalą.

A.Zverevo nesėkmę prieš R.Nadalį lėmė stabilumo lemiamuose taškuose trūkumas, tačiau tenisininkui dar tik aštuoniolika, tad ramybė turėtų ateiti kartu su amžiumi. Indian Velso aštuntfinalis jaunuoliui turėtų būti puiki pamoka.

Kalbėdamas su ATP, A.Zverevas atskleidė, kad pastaraisiais metais daugiausia dėmesio skyrė fiziniam pasiruošimui.

„Su treneriu Jezu Greenu sporto salėje pastaruosius kelerius metus dirbome labai daug, – teigė 58-ą vietą ATP reitinge užimantis tenisininkas. – Manau, kad rezultatai yra puikūs, tačiau vietos tobulėjimui visada atsiranda.

Šiais laikais fizinė forma yra vienas iš svarbiausių veiksnių. Kiekvieną savaitę rungtis prieš geriausius pasaulio tenisininkus toli gražu nėra lengva, tad žaidėjai turi būti itin stiprūs.“

„Scanpix“ nuotr./Indian Velsas: Rafaelis Nadalis – Alexanderis Zverevas
„Scanpix“ nuotr./Indian Velsas: Rafaelis Nadalis – Alexanderis Zverevas

Puikus pasirodymas Indian Velso „Masters“ turnyre A.Zverevui kitą savaitę turėtų padėti pirmą kartą kyštelėti nosį tarp penkiasdešimties geriausių pasaulio tenisininkų. 

Prieš aštuntfinalio dvikovą Rafaelis Nadalis papasakojo, kad A.Zvereve mato didį tenisininką.

„Jis yra nuostabus žaidėjas, – liaupsių varžovui negailėjo Rafa. – Aukštas, puikūs padavimai, stiprūs smūgiai nuo galinės linijos, žvėriški „forehand’ai“ ir „backhand’ai“. Viskas viename. Jis turi potencialo tapti pirmu tenisininku, kurį mes vadiname „užbaigtu“.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito