Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 27

Ateities žvaigždės: 15-metės rusė ir amerikietė šturmuoja profesionalių turnyrus

Dvi ypatingai talentingos tenisininkės Anastasija Potapova ir Amanda Anisimova neturėjo sau lygių jaunių varžybose, tačiau dabar vos 15-os metų tenisininkės pradėjo drebinti ir profesionalių kortus. Abi jaunos žaidėjos dalyvavo Brazilijoje vykusiame moterų 25000 tūkstančių dolerių vertės ITF turnyre ir abi pasiekė finalą.
Anastasija Potapova ir Amanda Anisimova
Anastasija Potapova i Amanda Anisimova / „Scanpix“ nuotr.

2017-ųjų metų kovo mėnesis labiausiai įsimins jaunių pasaulio čempionės A.Potapovos karjeroje. Kad vos 15-os metų tenisininkė gali varžytis profesionalių lygyje abejonių neliko jau po pirmo rato Brazilijoje vykusiame moterų turnyre. A.Potapova iš varžybų eliminavo antrą pagal skirstymą kortų šeimininkę Telianą Pereirą iš Brazilijos (WTA 189).

Pusfinalyje A.Potapova 6:1, 6:1 sutriuškino dar vieną skirstytą tenisininkę iš Šveicarijos Jil Belen Teichmann.

Įdomu, kad finale A.Potapova kovojo su taip pat 15-mete amerikiete Amanda Anisimova, kuriai taip pat prognozuojama itin šviesi ateitis moterų tenise.

Abi šios žaidėjos praėjusių metų pabaigoje konkuravo dėl pirmos vietos pasaulio jaunių reitinge ir tuo pačiu suteikiamo pasaulio čempionės titulo.

Kaip ir lenktynes dėl pirmos pasaulio jaunių raketės titulo, taip ir Brazilijoje vykusį finalą A.Potapova laimėjo po dramatiškos kovos 6:7 (7:9), 7:5, 6:2.

A.Potapova šį sezoną jau sužaidė 19-a mačų moterų profesionalių turnyruose ir iškovojo 14-a pergalių. Po kelių dienų 16-ojo gimtadienio sulauksianti rusė dabar užima 454-ą vietą pasauliniame reitinge. Ji nuolat kyla į naujas reitingo aukštumas.

„Scanpix“ nuotr./Amanda Anisimova
„Scanpix“ nuotr./Amanda Anisimova

15-metė amerikietė A.Anisimova stipriai neatsilieka ir dabar užima 512-ą vietą pasaulio reitinge. Viena talentingiausių pasaulio jaunų tenisininkių dalyvavo šiuo metu vykstančiame prestižiniame profesionalių „Miami Open“ serijos turnyre.

Pirmam rate A.Anisimova laimėjo pirmą setą, tačiau vėliau 6:2, 2:6, 3:6 turėjo pripažinti tėvynainės Taylor Townsend (WTA 111) pranašumą.
A.Anisimovai 16-a metų sukaks tik rugpjūčio mėnesį.

Teniso specialistai neabejoja, kad ilgai laukti nereikės kol abi šios tenisininkės skins pergales aukščiausio rango teniso turnyruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas