Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 15

ATP finaluose – užtikrintas N.Džokovičiaus startas ir D.Medvedevo kluptelėjimas

Antrąją Turine vykstančio „Nitto ATP Finals“ turnyro dieną į kortus žengė mirtininkų „raudonosios“ grupės atstovai, o kaip ir buvo galima tikėtis, staigmenų išvengti čia nepavyko.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Užtikrintai Turine startavo Novakas Džokovičius (ATP-8), kuris eilinį sykį pamokė Graikijos teniso talentą Stefanos Tsitsipą (ATP-3) – 6:4, 7:6(4).

Serbas dominavo paduodamas ir laimėjo net 82 proc. kamuoliukų pirmaisiais kirčiais bei 74 proc. antraisiais. Vienintelį susitikimo break'ą jis pasiekė pačiame pirmame mačo geime.

Per pastarąjį mėnesį šiems tenisininkams tai buvo jau trečiasis tarpusavio mūšis ir visus kartus triumfavo Nolė. Apskritai S.Tsitsipą jis įveikė jau devintą kartą paeiliui ir yra laimėjęs 10 susitikimų iš 12.

„Nitto ATP Finals“ turnyre N.Džokovičius siekia triumfuoti šeštą kartą, o pagal šį rodiklį jis pasivytų visų laikų rekordininką Rogerį Federerį. Tiesa, paskutinį kartą šias pirmenybes serbas laimėjo dar 2015 metais.

Daugiausiai šiame sezone tarp visų tenisininkų – net 60 pergalių – iškovojęs S.Tsitsipas po šios nesėkmės prarado net ir teorinius šansus metus pabaigti pirmoje ATP reitingo pozicijoje. Graikui norint aplenkti Carlosą Alcarazą (ATP-1) reikėjo laimėti turnyrą ir iškovoti visas penkias pergales.

Didelis netikėtumas buvo užfiksuotas kitame grupės mače, kuriame pogrupio autsaideriu laikytas Andrejus Rubliovas (ATP-7) rezultatu 6:7(7), 6:3, 7:6(7) palaužė Daniilą Medvedevą (ATP-5).

Trijų setų trileris Turine užtruko kiek daugiau nei 2,5 valandos, o pasiekti vos antrą karjeros pergalę prieš tautietį 25-erių rusui prireikė net penkių match point'ų.

A.Rubliovas šį susitikimą galėjo laimėti ir paprastesniu būdu – pirmajame sete jis įsigudrino iššvaistyti net septynis set point'us ir pralaimėti, tačiau nepasidavė ir galingu puolimu galiausiai pralaužė D.Medvedevo gynybą.

„Raudonosios“ grupės kovos tęsis trečiadienį – N.Džokovičius žais su A.Rubliovu, o S.Tsitsipas – prieš D.Medvedevą.

VIDEO: Djokovic Takes On Tsitsipas; Rublev Against Medvedev | Nitto ATP Finals 2022 Highlights Day 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas