Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 20

ATP reitinge – lenko sugrįžimas į dešimtuką ir panašios R.Berankio pozicijos

Pirmadienį išleisto naujojo ATP reitingo dešimtuke įvyko vienintelis pokytis, o per savaitę stipriai nepakito ir geriausio šalies tenisininko Ričardo Berankio pozicijos.
Hubertas Hurkačas
Hubertas Hurkačas / „Scanpix“ nuotr.

Halėje savo pirmą karjeros titulą ant žolės iškovojęs Hubertas Hurkačas ATP reitinge aplenkė du varžovus ir sugrįžo į pirmą dešimtuką – dabar jis rikiuojasi būtent ant 10-ojo laiptelio.

Lenkas už savęs paliko „Queen's Club“ turnyre triumfavusį Matteo Berrettinį (ATP-11) bei Cameroną Norrie (ATP-12). Iki naujo karjeros rekordo ATP reitinge H.Hurkačui dar trūksta dviejų pozicijų, tačiau artimiausiu metu tenisininkas to padaryti negalės, mat jau netrukus nusibrauks praėjusiais metais Vimbldone iškovoti reitingo taškai.

„Scanpix“ nuotr./Hubertas Hurkačas
„Scanpix“ nuotr./Hubertas Hurkačas

Ryškiausius šuolius per praėjusią savaitę pirmajame ATP šimtuke atliko trys tenisininkai, įspūdingai pasirodę turnyruose Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje.

Finale Londone žaidęs Filipas Krajinovičius šoktelėjo per 17 pozicijų ir dabar yra 31-as, o pusfinalyje Halėje kritę Oscaras Otte (ATP-37) ir Nickas Kyrgiosas (ATP-45) atitinkamai aplenkė 14 ir 20 varžovų.

Skaudžiai pastaroji savaitė atsiliepė belgui Davidui Goffinui, kuris iš 39 vietos nusmuko į 58, o taip pat ir legendiniam Rogeriui Federeriui – iš 68 pozicijos šveicaras nukrito į 96.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, šiemet ant žolės dangos sužaisiantis vieninteliame Vimbldone, lieka už pirmojo šimtuko ribos, tačiau per praėjusią savaitę prarado tik vieną poziciją ir šiuo metu užima 106 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas