Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 14

ATP reitinge – nepakitusi R.Berankio pozicija ir viršun šovęs jo „US Open“ skriaudikas

Pasibaigus atvirajam Jungtinių Valstijų teniso čempionatui („US Open“), ATP atnaujino pajėgiausių planetos žaidėjų reitingą. Jame savo poziciją išlaikė lietuvis Ričardas Berankis.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Pajėgiausias šalies tenisininkas turi 854 taškus ir toliau užima 65-ąją vietą pasaulyje.

30-metis vilnietis „US Open“ turnyre pirmą kartą žengė iki trečiojo etapo ir užsidirbo 90 ATP taškų, tačiau nepajėgė pavyti aukščiau jo esančių tenisininkų.

Tiesa, net keturis žaidėjus nuo R.Berankio skiria vos 6-13 taškų, tad jau artimiausiu metu lietuvis gali šoktelėti aukštyn.

Antroji Lietuvos raketė Laurynas Grigelis prarado vieną poziciją ir dabar yra 507-as, o Julius Tverijonas nukrito į 811 vietą.

Reitingo viršūnėje pokyčių neužfiksuota – nepaisant diskvalifikacijos iš „US Open“ turnyro, pirmoje vietoje su 10 860 taškų rikiuojasi serbas Novakas Džokovičius.

Antras yra Rafaelis Nadalis (9 860 taškų), o trečias – šviežiai iškeptas „US Open“ nugalėtojas Dominicas Thiemas (9 125). Austrą nuo ispano po triumfo Niujorke skiria jau tik 735 taškai.

Pirmajame dešimtuke taip pat žengia Rogeris Federeris (6 630), Danilas Medvedevas (5 890), Stefanos Tsitsipas (5 175), Alexanderis Zverevas (4 650), Matteo Berrettini (2 940), Gaelis Monfilsas (2 860) ir Roberto Bautista Agutas (2 620).

Ryškiausią šuolį pirmajame 50-tuke padarė R.Berankį „US Open“ trečiajame etape eliminavęs Pablo Carreno-Busta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pablo Carreno Busta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pablo Carreno Busta

Ispanas vėliau pasinaudojo N.Džokovičiaus diskvalifikacija ir nužygiavo iki pat pusfinalio bei su 2 130 taškų skryktelėjo iš 27 į 18-ąją vietą. Tai – aukščiausia jo vieta nuo 2018 metų, kai ispanas buvo užkopęs ir iki pirmojo dešimtuko.

Moterų WTA reitingo lyderė taip pat nepasikeitė – ja liko „US Open“ turnyrą praleidusi australė Ashleigh Barty (8 717 taškų).

Įkandin jai seka taip pat Niujorke nežaidusi Simona Halep (6 356), o į trečiąją vietą iš devintosios šoktelėjo Niujorke triumfavusi Naomi Osaka (5 780).

„US Open“ finalininkė Viktorija Azarenka iš 27-osios vietos pakilo į 14-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas