Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 12

ATP reitingo viršūnėje – jauniausias visų laikų tenisininkas

„US Open“ čempionate triumfavęs 19-metis Carlosas Alcarazas (ATP-1) tapo naujuoju ATP reitingo lyderiu ir tokiu būdu įsirašė į teniso rekordų knygas.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį atnaujinus geriausių ATP tenisininkų sąrašą Ispanijos tenisininkas atliko šuolį iš ketvirtos pozicijos į pirmąją ir tapo naujuoju rekordininku – jauniausiu visų laikų ATP reitingo lyderiu.

19 metų ir 4 mėnesių amžiaus „Carlitos“ stipriai aplenkė buvusį rekordininką australą Lleytoną Hewittą, kuris pirmąja pasaulio rakete tapo būdamas 20 metų ir 9 mėnesių.

Trečioje pozicijoje esantis Maratas Safinas tai padarė būdamas 20 m. ir 10 mėn., kiti tenisininkai į pirmą vietą reitinge pakilo jau būdami 21-erių – tai Johnas McEnroe (21 m. 1 mėn.), Andy Roddickas (21 m. 2 mėn.), Bjornas Borgas (21 m. 3 mėn.) ir kiti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Johnas McEnroe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Johnas McEnroe

Vieno turnyro metu pakilti iš ketvirtos pozicijos į pirmą ATP reitinge be C.Alcarazo yra pavykę vos dar trims tenisininkams – Carlosui Moyai, Andre Agassiui ir Pete'ui Samprasui.

Ispanijos supertalento rekordų sąrašas šiame sezone ganėtinai ilgas. „US Open“ čempionas tapo antru jauniausiu „Masters“ kategorijos nugalėtoju po Rafaelio Nadalio, taip pat jauniausiu visų laikų ATP 500 serijos turnyro čempionu.

Net 51 pergalę šiemet iškovojęs C.Alcarazas pagal šį rodiklį yra ryškus lyderis, lenkiantis laipteliu žemiau esantį Stefanos Tsitsipą (46 pergalės).

ATP „lenktynėse“ dėl patekimo į Turiną, arba dar kitaip tik pagal 2022 m. iškovotus ATP reitingo taškus, C.Alcarazas taip pat yra pirmas ir siekia tapti jauniausiu visų laikų žaidėju, baigsiančiu metus pirmoje pozicijoje.

Visgi laiko poilsiui ir „US Open“ titulo šventimui jaunuolis beveik neturės – jau už keleto dienų jis prisijungs prie Ispanijos teniso rinktinės, kuri varžysis Daviso taurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas