Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 13

ATP savaitė: Ričardas Berankis, Andy Murray rekordas ir karalius Rogeris Federeris

Iki Vimbldono likus lygiai dviems savaitėms, geriausi pasaulio tenisininkai skuba kuo greičiau ir geriau pasiruošti trečiam metų „Didžiojo kirčio“ turnyrui. Šią savaitę Europoje netrūks gražių dvikovų ir įspūdingų turnyrų, o viename iš jų žais ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. Štai ką jums reikia žinoti apie šios savaitės ATP turo įvykius.
Rogeris Federeris sugrįžimą į teniso kortus pažymėjo sunkia pergale
Rogeris Federeris sugrįžimą į teniso kortus pažymėjo sunkia pergale / „Scanpix“ nuotr.

Stiprūs ATP 500 serijos turnyrai

Prieš dvejus metus tapę ATP 500 serijos turnyrais, „Aegon Championships“ ir „Gerry Weber Open“ čempionatai iš 25-ių geriausių pasaulio tenisininkų priims net 20. Abiejuose apšildomuosiuose Vimbldono turnyruose bus ir nemažai pirmo ATP dešimtuko tenisininkų.

Ričardo Berankio žygis Halėje

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis taip pat kovos viename iš ATP 500 serijos turnyrų – „Gerry Weber Open“. Pirmame šių varžybų etape 55-oji pasaulio raketė susitiks su Tuniso tenisininku Maleku Jaziri, kuris ATP reitinge užima 64-ą vietą. Yra didelė galimybė, kad šios poros nugalėtojas antrame etape susikaus su legendiniu Rogeriu Federeriu.

Rogeris Federeris sugrįžta į karalystę

Trečioji pasaulio raketė Rogeris Federeris „Gerry Weber Open“ turnyre sieks pagerinti savo paties rekordą. Šiuo metu Halėje geriausias Šveicarijos tenisininkas yra iškovojęs aštuonis titulus.

R.Federeris per pastarąjį dešimtmetį taip siautėjo „Gerry Weber Open“ turnyre, kad Halėje netgi atsirado jo vardu pavadinta gatvė.

Beje, R.Federeris ant žolės dangos gali pasigirti geriausiu pergalių-pralaimėjimų santykiu visame ATP ture. Per visą savo karjerą „maestro“ ant šios dangos yra iškovojęs 144-ias pergales ir patyręs vos 21-ą nesėkmę. Taip pat 34-erių metų šveicaras ant žolės yra iškovojęs daugiausiai – 15-a – ATP serijos titulų Atvirojoje eroje.

„Aegon Championships“

„Aegon Championships“ varžybos Londone sausio mėnesį trečius metus iš eilės buvo išrinktos geriausiu ATP 500 serijos turnyru. O ir šiemet ten neturėtų trūkti įdomių dvikovų. Paruošiamajame Vimbldono turnyre dalyvaus antroji pasaulio raketė Andy Murray, Stanas Wawrinka, Milošas Raoničius, Richardas Gasquet ir kiti.

Andy Murray Londone

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray treniruotė su Romeu Beckhamu
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray treniruotė su Romeu Beckhamu

Geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas Andy Murray „Aegon Championships“ turnyre dalyvaus vienuoliktą kartą. „Queens“ klube per visą savo karjerą 29-erių metų britas yra laimėjęs 25-ias dvikovas ir patyręs tik 5-ias nesėkmes. Beje, šią savaitę A.Murray „Aegon Championships“ turnyrą pamėgins iškovoti rekordinį penktą kartą. Kol kas jis pirma vieta dalijasi su Johnu McEnroe, Borisu Beckeriu, Lleytonu Hewittu ir dar keturiais kitais.

Dėmesio centre – jaunųjų žvaigždžių kaktomuša

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

Jau pirmame „Aegon Championships“ turnyro etape visų dėmesį patraukti turėtų Milošo Raoničiaus ir Nicko Kyrgioso dvikova. Tai bus šešta tenisininkų tarpusavio dvikova. 25-erių metų Kanados tenisininkas bandys nutraukti trijų nesėkmių iš eilės prieš skandalingąjį australą N.Kyrgiosą seriją. Tiesa, ant žolės vienintelį kartą jaunosios ATP žvaigždės susitiko 2014 metų Vimbldone ir tąkart pergalę šventė M.Raoničius.

Vimbldono čempionai – naujame kailyje

„Aegon Championships“ turnyre bus galima išvysti ir du praeito amžiaus Vimbldono čempionus. Tiesa, dabar jie bus visai kitame kailyje. Johnas McEnroe kaip treneris talkins Milošui Raoničiui, o Stano Wawrinkos komandos tribūnoje sėdės ir Richardas Krajičekas.

Janko Tipsarevičiaus sugrįžimas

Buvusi aštuntoji pasaulio raketė Janko Tipsarevičius „Queens“ klube žais pirmą kartą nuo 2012 metų. 31-erių metų Serbijos tenisininkas, kurį pastaraisiais metais kamavo traumos, „Aegon Championships“ turnyre dalyvaus devintą kartą. Geriausias jo rezultatas čia – trečias etapas 2008, 2011 ir 2012 metais.

Puiki dvejetų sudėtis

„Scanpix“ nuotr./Nicolas Mahut
„Scanpix“ nuotr./Nicolas Mahut

„Aegon Championships“ turnyras šiemet gali pasigirti ne tik vienetų, bet ir dvejetų žvaigždėmis. Iš viso šiose varžybose dalyvaus 5-i pirmo ATP dešimtuko tenisininkai, kurių priešakyje – Nicolas Mahut ir Pierre’as-Huguesas Herbertas. Prancūzų duetas šiemet iškovojo 19-a pergalių ir patyrė tik 4-ias nesėkmes bei jau spėjo susižerti tris titulus.

„Gerry Weber Open“

Rogeris Federeris, Kei Nishikoris, Dominicas Thiemas ir Tomašas Berdychas – keturi pirmo ATP dešimtuko tenisininkai kausis 24-ame „Gerry Weber Open“ turnyre.

Žolės karalius

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris sugrįžimą į teniso kortus pažymėjo sunkia pergale
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris sugrįžimą į teniso kortus pažymėjo sunkia pergale

R.Federeris Halėje žais jau keturioliktą kartą. Šveicarijos superžvaigždė neabejotinai yra geriausias žolės dangos specialistas, Atvirojoje eroje pirmaujantis pagal pergalių procentą ir pagal ant šio paviršiaus iškovotus titulus. Kiek daugiau nei trečdalį savo 144-ių pergalių ant žolės R.Federeris iškovojo Halėje, kur laimėjo 55-ias dvikovas ir patyrė vos 5-ias nesėkmes.

Kei Nishikoris sieks nutraukti prakeiksmą

Ketvirtus metus iš eilės Halėje žaisiantis geriausias Japonijos tenisininkas Kei Nishikoris bandys nutraukti žolės prakeiksmą. Šeštoji pasaulio raketė per visą savo karjerą ant šios dangos ne tik nėra iškovojęs titulo, bet ir nežaidęs finale.

Pirmos pergalės sieksiantis Dominicas Thiemas

Jaunasis Austrijos tenisininkas Dominicas Thiemas – naujausias pirmo ATP dešimtuko narys – į Halę atvyks antrą kartą. Kol kas šiame Vokietijos mieste 22-ejų metų septintoji pasaulio raketė dar nėra iškovojusi pergalės.

Halėje – jaunosios teniso žvaigždės

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

„Gerry Weber Open” turnyre dalyvaus ir trys jaunosios ATP žviagždės – Tayloras Fritzas, Borna Čoričius ir Alexanderis Zverevas. Šis sezonas šiems tenisininkams tapo prasilaužimu, kai pasiekė savo pirmus ATP serijos turnyrų finalus. T.Fritzas (ATP-65) ir A.Zverevas (ATP-48) šiuo metu ATP reitinge užima rekordines vietas.

Vokietijoje siautėjantis Philippas Kohlschreiberis

Geriausias Vokietijos tenisininkas Philippas Kohlschreiberis savo tėvynėje žaidžia be priekaištų. 24-oji pasaulio raketė iš savo visų septynių ATP titulų net penkis iškovojo tėvynėje. 31-erių metų Ph.Kohlschreiberis šiuo metu rungtyniauja „Mercedes Cup“ turnyro Štutgarte finale, kuris turėtų baigtis pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas