Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 06

ATP tenisas sugrįžo į Maroką: turnyro favoritas startavo užtikrinta pergale

Po dviejų metų pertraukos į Marakešą (Marokas) sugrįžusios „Grand Prix Hassan II“ varžybos pažymėjo ir europinio grunto sezono pradžią, o antradienį su kitais dalyviais startavo ir neabejotinai ryškiausia turnyro žvaigždė Felixas Auger-Aliasssime'as (ATP-9).
Felixas Auger-Aliassime'as
Felixas Auger-Aliassime'as / „Scanpix“ nuotr.

21-erių kanadietis pirmajame etape užtikrintai 6:3, 6:3 susitvarkė su kortų šeimininku Elliotu Benchetritu (ATP-436).

Pirmoji turnyro raketė šiame mače išsaugojo visus šešis break point'us, o susitikimą laimėjo vos per 1 valandą ir 24 minutes.

„Labai myliu šią šalį. Tikriausiai jau daugelis žino, kad mano mergina ir keletas kitų šeimos narių yra kilę būtent iš Maroko. Šis turnyras yra vienintelės ATP varžybos Afrikos žemyne, o tai joms suteikia tik dar daugiau unikalumo“, – kalbėjo Kanados teniso talentas.

F.Auger-Aliassime'as 2022 metų sezoną pradėjo tiesiog fantastiškai, laimėdamas komandinę ATP taurę bei savo pirmą karjeros trofėjų Roterdame, taip pat pasiekdamas finalą Marselyje bei ketvirtfinalį „Australian Open“ turnyre.

Visgi viešnagė JAV jaunuoliui nenusisekė – patirti du iš eilės pralaimėjimai turnyruose Indian Velse ir Majamyje. Dabar tenisininkas sieks sugrįžti į pergalių kelią ant grunto, kuris kanadiečiui tikrai nėra svetimas – praeityje ant šios dangos jis pasiekė du ATP finalus.

Kitame etape turnyro favorito lauks slovakas Alexas Molcanas (ATP-65), rezultatu 6:4, 6:0 eliminavęs italą Stefano Travaglią (ATP-112).

„Scanpix“ nuotr./Pablo Andujaras
„Scanpix“ nuotr./Pablo Andujaras

Marakeše ir toliau sunkiai sustabdomas yra 36-erių veteranas Pablo Andujaras (ATP-73). Ispanas, čia triumfavęs 2018 metais, o po metų suklupęs finale, pirmajame etape tėškė antausį antrai turnyro raketei Danieliui Evansui (ATP-26) - 6:4, 6:2.

Antradienį turnyrą paliko dar trys skirstyti tenisininkai.

Ketvirtą skirstymą turėjęs ispanas Albertas Ramosas-Vinolas (ATP-33) krito po italo Lorenzo Musetti (ATP-82) kojomis - 6:7(5), 1:6.

Penktuoju numeriu skirstytas Federico Delbonis (ATP-35) rezultatu 2:6, 7:5, 3:6 nusileido Joao Sousai (ATP-90), o septintuoju Alejandro Davidovichius Fokina (ATP-45) 5:7, 6:3, 4:6 pralaimėjo Federico Coriai (ATP-60).

„Grand Prix Hassan II“ turnyras pastaruosius du metus nebuvo organizuojamas dėl COVID-19 pandemijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas