Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 17

Atsargiai, Novakai: Andy Murray į Paryžių atvyksta pasiruošęs triumfuoti

Kai jau atrodė, kad Novakas Džokovičius šiemet pagaliau nuskins pirmąjį savo Atvirojo Prancūzijos čempionato titulą, staiga iškilo nauja grėsmė vardu Andy Murray. Akivaizdus geriausio Didžiosios Britanijos tenisininko patobulėjimas ant grunto dangos prieš pat antrą metų „Didžiojo kirčio“ turnyrą įžiebė didelę intrigą. Net ir pati pirmoji pasaulio raketė pripažįsta, jog A.Murray į Paryžių atvyksta labai motyvuotas ir pasiryžęs triumfuoti.
Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray
Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

A.Murray, kuris šią savaitę iš Rogerio Federerio susigrąžino 2-ą vietą ATP reitinge, praėjusią savaitę 29-ąjį gimtadienį atšventė stilingai, „Internazionali BNL d’Italia“ finale N.Džokovičių per 1-ą valandą ir 35-ias minutes nugalėjęs 6:3, 6:3.

Geriausiam Didžiosios Britanijos tenisininkui tai buvo pirmas titulas Romoje ir trečias, iškovotas ant grunto. Kitus du antroji pasaulio raketė pelnė 2015 metais Miunchene ir Madride, tačiau pastarasis trofėjus yra itin reikšmingas, nes buvo iškovotas labai tinkamu metu – prieš pat Atvirąjį Prancūzijos čempionatą.

VIDEO: Rome 2016 Singles Final Highlights

„Internazionali BNL d’Italia“ finale A.Murray pergalę lėmė nuostabus perėjimas iš gynybos į puolimą vienu smūgiu. Tačiau būta ir dar vieno ginklo. ATP duomenimis, 29-erių metų brito antras padavimas šiemet skrieja beveik 40 km/h didesniu greičiu nei pernai. Būtent šie A.Murray ginklai ir pribaigė N.Džokovičių, kuris finale nuolat kritikavo dėl lietaus slidžias korto linijas.

Nors, suprantama, geriausias pasaulio tenisininkas į „Roland Garros“ parką keliauja kaip aiškus turnyro favoritas, A.Murray galbūt ką tik tapo didžiausia serbo grėsme.

„Manau, kad šiemet jis kur kas geriau išnaudoja kortą, jo smūgiai tapo įvairesni, tad savaime suprantama, kad jis labai patobulėjo ant šios dangos, – po nesėkmės varžovui pagyrų negailėjo N.Džokovičius. – Jo pergalės Madride pernai ir Romoje šiemet mano žodžius tik patvirtina.“

„Atvirojo Prancūzijos čempionato kortai taip pat yra greiti, o Andy tai turėtų patikti. Pastaraisiais metais jis „Roland Garros“ čempionate žaidė kokybiškai ir sistemingai, ir esu tikras, kad šiemet jis šiame čempionate bus labai motyvuotas. Į Paryžių jis atvyksta būdamas puikios formos.“

Beje, A.Murray sekmadienį tapo pirmuoju Didžiosios Britanijos tenisininku „Atvirojoje eroje“, laimėjusiu „Internazionali BNL d’Italia“ turnyrą. Iki šiol geriausias jo pasiekimas Italijos sostinėje buvo 2011 metais pasiektas pusfinalis.

N.Džokovičius: „Savaime suprantama, kad Andy ant grunto labai patobulėjo“

Antrajai pasaulio raketei tai taip pat buvo pirmas titulas nuo jo dukrytės gimimo. Nors daugelis profesionalų manė, kad po šeimos pagausėjimo A.Murray forma smuko žemyn, pats britas teigia, kad šis įvykis jo „karjerai atsiliepė teigiamai“.

„Paskutinis dalykas, į kurį pažvelgiau prieš žengdamas į kortą, buvo mano dukros nuotrauka,“ – susijaudinęs po pergalės „Internazionali BNL d’Italia“ finale pasakojo A.Murray.

Nors N.Džokovičius į kovą dėl titulo atkako po trijų valandų trilerio prieš šeštąją pasaulio raketę Kei Nishikorį ir susižeidęs kulkšnį, geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas neslėpė, jog prieš akistatą vis tiek jaudinosi.

„Scanpix“ nuotr./Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Romos „Masters“ finale triumfavo Andy Murray

„Kaskart, kai kovoju prieš Novaką, suprantu, jog turiu žaisti nuostabiai, jei noriu laimėti, – pasakojo antroji pasaulio raketė. – Jei sugebi įveikti geriausią pasaulio tenisininką, tai yra labai svarbi pergalė.“

Tačiau A.Murray Paryžiuje nebus vienintelis tenisininkas, norintis nuskinti titulą. Į Prancūzijos sostinę atvyksta ir pastaruoju metu puiką formą demonstruojantis Rafaelis Nadalis, Rogeris Federeris ir titulą ginsiantis Stanas Wawrinka, kurie sieks atsiteisti už ankstyvas nesėkmes Romoje.

Septynis kartus „Internazionali BNL d’Italia“ turnyre triumfavęs R.Nadalis, kuris ketvirtfinalyje krito prieš N.Džokovičių, po šios nesėkmės pareiškė, kad yra pasiruošęs Atvirajame Prancūzijos čempionate triumfuoti dešimtą kartą.

„Manau, kad viso grunto sezono metu žaidžiu gerai, – kalbėjo Rafa. – Šiandien buvau stiprus psichologiškai, kovojau dėl kiekvieno taško ir atlikau daug puikių smūgių.“

Tuo tarpu S.Wawrinka, kuris Romos „Masters“ ketvirtfinalyje nusileido Juanui Monaco, taip pat rankų sudėjęs nesėdi ir geriausią savo formą gaudyti šią savaitę išvyko į tėvynėje vykstantį „Geneva Open“ turnyrą.

Dėl R.Federerio kyla daugiausia abejonių. Šveicarų „maestro“ vis dar kamuoja nugaros skausmai, lėmę jo nesėkmę „Internazionali BNL d’Italia“ trečiame etape. Šveicarijos spaudos duomenimis, R.Federeris Paryžiuje antradienį turėtų surengti pirmą savo treniruotę, po kurios paaiškės daugiau detalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas