Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 20

Atviras R.Nadalis – apie (ne)paskutinį sezoną ir olimpinę viltį

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų Rafaelis Nadalis (ATP-237) mažais žingsneliais grįžta į treniruočių procesą ir ruošiasi galimai paskutiniam sezonui profesionalo karjeroje.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu daug apie savo progresą ir artimiausius tikslus nekalbantis 37-erių veteranas po ilgo laiko davė išsamų interviu Ispanijos žiniasklaidai, bendraudamas su „Movistar+“.

Grunto karalius sezono viduryje atskleidė, kad 2024-ieji greičiausiai bus paskutiniai metai jo karjeroje. Tenisininkas ir toliau laikosi savo žodžių, tačiau viskas galiausiai priklausys nuo to, kaip į milžiniškus krūvius sureaguos ispano kūnas, kuris per pastaruosius 10-15 metų atlaikė ne vieną stiprų sužeidimą.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

„Aš sakiau, kad kitas sezonas turbūt bus paskutinis ir savo pozicijos kol kas nekeičiu. Tačiau to negaliu patvirtinti visu šimtu procentų. Netgi aš to nežinau, bet yra didelė tikimybė dėl atsisveikinimo sezono žinant mano traumų istoriją. Vis dar nesu tikras, kaip atrodys mano 2024-ieji. Viskas priklausys nuo to, kaip jausiuosi, situacija keičiasi kiekvieną dieną. Nežinau, ar vis tiek žengčiau į kortą su nuojauta, kad laimėti negaliu. Gali atsitikti ir toks scenarijus.

Nežinau, kur sužaisiu savo paskutinį mačą. O jeigu mano kūnas atsigaus visu šimtu procentų ir aš galėsiu tęsti karjerą? Geriau būsiu atsargus ir pasiliksiu opciją nuspręsti pačiam“, – dėstė Nadalis.

Pagrindiniais buvusios pirmos planetos raketės tikslais išlieka „Didžiojo kirčio“ turnyrai ir Paryžiaus olimpinės žaidynės, kurių teniso turnyras vyks „Roland Garros“ kortuose. Rafa atskleidė, kad olimpiada galėtų tapti vienu iš paskutinių karjeros akordų, o dvejetuose jis norėtų žaisti su kita šalies teniso sensacija Carlosu Alcarazu (ATP-2).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Rafaelis Nadalis

„Paryžiaus olimpinės žaidynės būtų puiki vieta mano karjeros pabaigai, bet mano tvarkaraštis gali keistis, jei turėsiu realius šansus laimėti „Roland Garros“. Kol kas apie žaidimą dvejetuose su Carlosu nekalbėjau, bet tikrai to norėčiau. Tai man būtų didelė motyvacija ir gražus mano olimpinio ciklo pabaigimas“, – kalbėjo 13-ą kartų atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes laimėjęs ispanas.

Interviu metu R.Nadalis pasidalijo ir savo mintimis apie amžiną varžovą Novaką Džokovičių (ATP-1), kuris prieš dvi savaites laimėjo rekordinį 24-tąjį „Grand Slam“ titulą Niujorke.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis

„Kol kas dar nenusiunčiau pasveikinimo Novakui, bet tai padarysiu. Skaičiuojant iškovotus titulus, jis tikrai yra visų laikų geriausias ir diskusijų ties tuo negali būti. Aš praleidau net 4,5 metų „Didžiojo kirčio“ turnyrų ir tikriausiai esu vienas iš daugiausiai nežaidusių tenisininkų tarp dabar esančių aktyvių. Džokovičius tapo kur kas sėkmingesniu dėl savo fizinės būklės, kuri jam leido žaisti daugiau nei man. Galima sakyti, kad man nepasisekė.

Taip, norėjau būti tenisininku, iškovojusiu daugiausiai „Didžiojo kirčio“ titulų, tačiau niekuomet nebuvau šia mintimi apsėstas, tai manęs nekankino. Novakas greičiausiai į šias trofėjų lenktynes žiūrėjo kur kas intensyviau. Jam asmeniškai netapti rekordininku būtų buvęs didesnis nusivylimas nei man. Tai jį stūmė į priekį ir tikriausiai todėl jis tai pasiekė“, – finišavo Nadalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas