Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 01

Australijos tenisininkas antrą kartą karjeroje triumfavo Atlantoje

Pirmoji Australijos raketė Alexas De Minauras (ATP-21) – ir vėl čempionas. Atlantoje (JAV) vykusiame ATP 250 serijos turnyre „Atlanta Open“ tenisininkas 6:3, 6:3 sudorojo amerikietį Jensoną Brooksby (ATP-37).
Alexas De Minauras
Alexas De Minauras / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Tai antrasis kartas 23-ejų tenisininko karjeroje, kuomet jis laimi Atlantoje. Tai australas padarė ir 2019 metais, kai viso turnyro metu taip ir neturėjo išsaugoti nė vieno break point'o.

Šiame sezone A.De Minauro kelias link trofėjaus buvo kur kas sunkesnis, kadangi tiek ketvirtfinalyje, tiek pusfinalyje jam teko panaikinti seto deficitą, tačiau finale alinančiame Atlantos karštyje australo pranašumas buvo nenuginčijamas.

Turnyro čempionui tai šeštasis laimėtas ATP turnyras per karjerą ir pirmasis po kiek ilgesnės nei metų pertraukos – paskutinį kartą nugalėtoju Alexas buvo tapęs Istburne (Didžioji Britanija) 2021 metų birželį.

Vienas ryškiausių JAV teniso talentų J.Brooksby, gimęs 2000 metais, rungėsi trečiajame karjeros ATP finale, tačiau ir vėl liko per žingsnį nuo titulo, kaip ir Niuporte bei Dalase.

Turnyro Atlantoje čempionui atiteko 250 ATP reitingo taškų ir beveik 108 tūkst. JAV dolerių, o antrą vietą užėmusiam tenisininkui – 150 ATP reitingo taškų ir beveik 63 tūkst. JAV dolerių čekis.

VIDEO: Alex de Minaur vs Jenson Brooksby For The Title | Atlanta 2022 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas