Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 21

Baltarusijos žvaigždė už tai, kad vakcinos tenise taptų privalomos: „Pasitikiu mokslu“

Viena geriausių pasaulio tenisininkių Viktorija Azarenka (WTA-25) pasisakytų už tai, kad WTA turnyruose galėtų dalyvauti tik COVID-19 vakcina pasiskiepijusios sportininkės.
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka / „Scanpix“/AP nuotr.

32-ejų baltarusė, anksčiau buvusi ir pirmąja pasaulio rakete, apie vakcinas prabilo „Australian Open“ turnyre, prieš kurį skandalą sukėlė Novako Džokovičiaus išsiuntimas iš Australijos.

Serbas, neatviraujantis apie savo vakcinacijos statusą, bet greičiausiai nepasiskiepijęs, buvo išsiųstas namo dėl Australijoje galiojančių taisyklių, leidžiančių šalies vizą gauti tik asmenims, pilnai pasiskiepijusiems COVID-19 vakcinomis. Be to, geriausias pasaulio žaidėjas melavo pildydamas atvykimo formą, teigdamas, kad nekeliavo per 14 dienų iki skrydžio į Australiją.

V.Azarenka mano, kad skiepytis įpareigojančios taisyklės turėtų galioti ir teniso turnyruose.

„Žvelgiant iš mano perspektyvos, man viskas aišku. Aš pasitikiu mokslu. Tikiu būtinybe pasiskiepyti. Aš tą ir padariau, – sakė tenisininkė. – Jeigu klaustumėte manęs, ar vakcinos turėtų būti privalomos, atsakyčiau, kad tai padėtų visiems, ypač, kai keliaujame po įvairias šalis. Nenoriu kitiems primesti savo įsitikinimų, bet žaidžiame globalų sportą, keliaujame po pasaulį. Turime gerbti šalis ir skirtingas taisykles jose. Manau, kad kai kuriose šalyse negalėtume reikalauti būti pasiskiepijus, bet turime su tuo susitaikyti.“

Ji pati priklauso WTA žaidėjų tarybai ir teigė, kad organizacija palaiko ir rekomenduoja skiepytis.

Dukart „Australian Open“ nugalėtoja pati pernai sirgo koronavirusu, tačiau teigia, kad sprendimą pasiskiepyti priėmė norėdama apsaugoti kitus.

„Tai nesusiję su manimi, o su kitais žmonėmis. Pavyzdžiui, mano tėvais, kurie yra didesnės rizikos grupėje. Sirgau COVID-19 lapkritį, deja, mano tėvai irgi. Mano tėčiui buvo nelengva. Laimei, jis pasiskiepijęs, nes priešingu atveju, nežinau, kas būtų nutikę“, – sakė V.Azarenka.

„Scanpix“ nuotr./Viktorija Azarenka
„Scanpix“ nuotr./Viktorija Azarenka

Baltarusė kol kas sėkmingai žygiuoja link trečiojo savo titulo Melburne. Ji jau nugalėjo tris varžoves, o aštuntfinalyje žais prieš čekę Barborą Krejčikovą (ATP-4).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas