Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 02

Baudą už bjaurų elgesį gavęs N.Kyrgiosas skundėsi – užuodė marihuanos kvapą

Australijos teniso superžvaigždė Nickas Kyrgiosas (ATP-25) ir toliau užtikrintai skina pergales bei kyla ATP reitinge, tačiau stulbinamai pagerėjęs tenisininko žaidimas didelės įtakos jo elgesiui neturi – „US Open“ jau spėjo nubausti australą už šlykštų elgesį mačų metu.
Nickas Kyrgiosas
Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

27-erių tenisininkas antrajame „US Open“ etape rezultatu 7:6(3), 6:4, 4:6, 6:4 susitvarkė su prancūzu Benjaminu Bonzi (ATP-50), tačiau be pergalingų šou elementų teniso korte ir pademonstravo ir savo tamsiąją pusę, kuri ir vėl buvo nukreipta į jį palaikančius žmones.

Kaip ir Vimbldono finale prieš Novaką Džokovičių, taip ir šiame mače Niujorke australas pyko ant savo komandos, kuri, pasak tenisininko, jį nepakankamai palaiko susitikimų metu.

Trečiajame sete pralaimėjęs savo padavimus ir atsidūręs per geimą nuo pralaimėto seto N.Kyrgiosas spjovė link savo ložės, o netrukus pažėrė ir krūvą priekaištų.

„Eikite namo, jei nesiruošiate sušiktai manęs palaikyti. Jūs nesate paprasti žiūrovai“, – šalia korto esantys mikrofonai užfiksavo sakantį Kyrgiosą, kuris netrukus už savo nesportišką elgesį ir necenzūrinę leksiką gavo įspėjimą iš bokštelio arbitro.

Pro „US Open“ organizatorių akis toks australo akibrokštas nepraslydo – tenisininkui buvo paskirta 7500 JAV dolerių piniginė bauda. Tiesa, kažin ar tai stipriai pristabdys tokį Nicko elgesį – vien už patekimą į trečią turnyro etapą vienetuose jis jau susižėrė net 188 tūkstančius JAV dolerių.

Šioje dvikovoje buvo užfiksuotas ir dar vienas labai netikėtas incidentas – Australijos tenisininkas skundėsi, kad mačo metu užuodė marihuanos kvapą, sklindantį iš tribūnų.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

„Tai tikrai buvo marihuana. Akivaizdu, kad nesiskųsčiau dėl maisto kvapų. Kai sportininkai turi astmą ir po nosimi maišosi marihuanos kvapas, tai tikrai nėra idealu“, – kalbėjo Kyrgiosas.

„US Open“ reglamentas teniso aikštynuose ir šalia jų griežtai draudžia rūkyti, o netrukus apie tai aistruoliams dar kartą pranešė ir teisėjas.

Dėl vietos aštuntfinalyje 25-oji planetos raketė susigrums su amerikiečiu Jeffrey Johnu Wolfu (ATP-87), o kitame etape australo lauktų potencialus mūšis su geriausiu planetos žaidėju Daniilu Medvedevu (ATP-1).

VIDEO: Nick Kyrgios vs. Benjamin Bonzi Highlights | 2022 US Open Round 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas