Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Belgas R.Nadaliui išrašė 16 metų nematytą pralaimėjimą, tačiau ispanai išsigelbėjo dvejetuose

Belgijos teniso rinktinės lyderis Davidas Goffinas (ATP-11) dviejų setų kovoje nugalėjo pirmąjį pralaimėjimą ATP taurėje patyrusį Rafaeliui Nadaliui (ATP-1), tačiau titaniškų belgų mažylio pastangų neužteko – Rafa žibėjo dvejetuose ir dramatiškai išvedė Ispaniją į turnyro pusfinalį.
Rafaelis Nadalis ir Pablo Carreno-Busta
Rafaelis Nadalis ir Pablo Carreno-Busta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paskutinė ATP taurės ketvirtfinalio serija tarp Ispanijos ir Belgijos rinktinių prasidėjo dar vienu Roberto Bautistos-Aguto (ATP-10) pasivaikščiojimu parke.

Ispanui tai buvo jau ketvirtasis vienetų mačas per savaitę, kuomet tenisininko varžovas yra reitinguotas už pirmojo šimtuko ribos. Kaip tapo įprasta, RBA ispanus išvedė į priekį – 6:1, 6:4 nugalėjo Kimmerį Copejansą (ATP-158).

Belgai buvo priremti prie sienos, tačiau niekuomet nenuvertinkite Davido Goffino. Pastarasis pasinaudojo toli nuo geriausios formos buvusio stipriausio planetos žaidėjo Rafaelio Nadalio spragomis bei iškovojo įsimintiną pergalę 6:4, 7:6(3).

„Turėjau susitvarkyti su emocijomis, kuomet išsiveržiau į priekį. Stengiausi nelaukti ir žaisti agresyviau – tik tokiu būdu galima palaužti Rafą. Negalėjau atsitraukti toliau nuo galinės linijos, nes tai yra pražūtinga. Esu labai laimingas, jog Belgija turi galimybę žaisti lemiamą dvejetų mačą“, – kalbėjo Goffinas.

Įdomu tai, kad R.Nadalis pralaimėjimą komandinėse varžybose (Daviso arba ATP taurėse) vienetų mače patyrė pirmą kartą nuo 2004 metų, kuomet tenisininkui tebuvo vos 18 metų.

Nuo to karto ispanas iškovojo net 32 pergales iš eilės ir tik dabar patyrė antrąją nesėkmę.

Paskutinis bilietas į ATP taurės pusfinalį sprendėsi dvejetų mače, kuriame į kortus vos po valandos poilsio sugrįžo Rafaelis Nadalis. Grunto karaliaus tinklo pusėje stovėjo Pablo Carreno-Busta, o ispanų varžovai – dvejetų specialistai Sanderis Gille ir Joranas Vliegenas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sanderis Gille ir Joranas Vliegenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sanderis Gille ir Joranas Vliegenas

Pirmajame ATP dvejetų reitingo 50-uke esantys belgai dramatiškame pirmojo seto pratęsime triumfavo 9:7 bei niekuo nenusileido varžovams antrajame.

Rezultatui antroje partijoje esant 4:3 S.Gille ir J.Vliegenas turėjo du break point'us išsiveržti į priekį dviejų geimų persvara, tačiau labiau patyrę ispanai rezultatą išlygino.

Belgai vos per du taškus nuo pergalės buvo ir jiems pirmaujant 5:4, tačiau turnyro favoritai parodė charakterį bei šaltakraujiškai dar kartą laimėjo savo padavimus, o visai netrukus ir setą – 7:5.

Trečiajame sete iki 10 taškų tiek R.Nadalis, tiek P.Carreno-Busta puikiai padavinėjo, o keletą apmaudžių dvigubų klaidų atlikę belgai galiausiai kapituliavo – Ispanija triumfavo 6:7(7), 7:5, 10:7.

Rytoj ATP taurės pusfinalyje ispanų laukia turnyro šeimininkė Australija.

Kitame pusfinalyje Serbija susirems su Rusija.

VIDEO: Aštuntosios ATP taurės dienos apžvalga: pusfinalyje – su ugnimi žaidę ispanai ir N.Džokovičiaus vedami serbai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento