Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 11

Betvarkė reitinguose: Vimbldoną laimėjęs N.Džokovičius buvo nustumtas žemyn

Pirmadienį po dviejų savaičių pertraukos buvo atnaujinti ATP bei WTA reitingai, kuriuose įvyko nemažai korekcijų, kadangi nusibraukė praėjusiais metais Vimbldone iškovoti taškai.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Į Vimbldono sprendimą užverti duris tenisininkams iš Rusijos ir Baltarusijos ATP bei WTA turai nusprendė atsakyti sunkiai suvokiamu sprendimu atimti reitingo taškus.

Tai reiškia, kad šių metų pirmenybėse ant žolės Londone tenisininkai negalėjo papildyti savo taškų kraičio, arba bent jau jų neprarasti.

Serbijos tenisininkas Novakas Džokovičius septintą kartą karjeroje laimėjo Vimbldoną, tačiau prarado net 2000 praėjusiais metais iškovotų taškų, kurie Nolę nustūmė iš trečios į septintą ATP reitingo poziciją.

Paskutinį kartą taip žemai 35-erių tenisininkas buvo prieš beveik ketverius metus, kuomet dar visai neseniai sugrįžo po alkūnės traumos.

„Scanpix“ nuotr./Vimbldono finalas: Novakas Džokovičius – Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Vimbldono finalas: Novakas Džokovičius – Nickas Kyrgiosas

Serbą ATP reitinge aplenkė Rafaelis Nadalis (ATP-3), Stefanos Tsitsipas (ATP-4), Casperas Ruudas (ATP-5) ir Carlosas Alcarazas (ATP-6). Pirmosios dvi reitingo vietos priklauso Daniilui Medvedevui (ATP-1) ir Alexanderiui Zverevui (ATP-2).

Pirmajame ATP dešimtuke įvyko ir dar vienas pokytis – į jį sugrįžo Jannikas Sinneris (ATP-10), išstūmęs lenką Hubertą Hurkačą (ATP-12).

ATP sprendimas skaudžiai palietė ir kitus tenisininkus: Matteo Berrettinį (-4 pozicijos, ATP-15), Denisą Šapovalovą (-7, ATP-23), Nicką Kyrgiosą (-5, ATP-45), Cristianą Gariną (-13, ATP-56), Davidą Goffiną (-13, ATP-71) bei Martiną Fucsovics (-38, ATP-97).

Stipriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis nusmuko per tris vietas ir dabar yra 109-as.

„Scanpix“ nuotr./Ons Jabeur
„Scanpix“ nuotr./Ons Jabeur

Panaši situacija susiklostė ir WTA reitinge. Per žingsnį nuo Vimbldono titulo buvusią Ons Jabeur aplenkė trys varžovės ir dabar tunisietė yra penkta.

Toliau užtikrintai pirmauja Iga Swiatek, net 4010 taškų lenkianti artimiausią konkurentę Anett Kontaveit iš Estijos. Po jo seka Maria Sakkari ir Paula Badosa.

Vimbldone triumfavusi Elena Rybakina pozicijų neprarado ir išliko 23-ia, tačiau jei taškai būtų buvę dalinami, Kazachstano tenisininkė dabar būtų pirmojo dešimtuko žaidėja.

Lietuvė Justina Mikulskytė per pastarąsias dvi savaites aplenkė vieną varžovę ir užima 242-ą vietą.

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir Rogeris Federeris

Akylesni teniso aistruoliai pastebi, kad iš ATP bei WTA reitingų nepastebimai dingo ir dvi šio žaidimo legendos Serena Williams ir Rogeris Federeris.

JAV tenisininkė jau ir prieš Vimbldoną rikiavosi antrajame reitingo tūkstantuke, tačiau šveicaras dar praėjusią savaitę buvo TOP 100 žaidėjas.

Paskutinį kartą R.Federeris ATP reitingo neturėjo 1997 metais, kuomet jam buvo vos 16 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas