Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 05

Beveik 4 val. korte kentėjusi brazilė žengė į pirmą „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį

Brazilijos tenisininkė Beatriz Haddad Maia (WTA-14) išgyveno neįtikėtiną dramą „Roland Garros“ aštuntfinalyje ir pirmą kartą karjeroje pateko į „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį.
Beatriz Haddad Maia
Beatriz Haddad Maia / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę savo 28-tąjį gimtadienį paminėjusi brazilė 6:7(3), 6:3, 7:5 palaužė Ispanijos tenisininkę Sarą Sorribes Tormo (WTA-132) ir žengė tarp aštuonių stipriausių turnyro žaidėjų.

Susitikimas antrajame pagal dydį Suzanne Lenglen korte truko net 3 valandas ir 51 minutę. Tai ilgiausias mačas šiame WTA sezone bei trečias ilgiausias moterų mūšis per visą „Roland Garros“ istoriją.

Turnyro rekordas vis dar priklauso Virginie Buisson ir Noelle van Lottum, kurios 1995 metais korte išbuvo 4 valandas ir 7 minutes.

Beje, iki šios dvikovos ilgiausiame šių metų WTA susitikime taip pat sudalyvavo B.Haddad Maia, kuri Romoje prieš ukrainietę Anheliną Kalininą kovėsi 3 val. ir 41 min.

14-oji pasaulio raketė tapo tik antrąja savo šalies tenisininke, kuriai pavyko pasiekti „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį. Praeityje tai padarė tik Maria Bueno, kuri paskutinį kartą šios kategorijos pirmenybių ketvirtfinalį pasiekė dar 1968 m.

Pirmajame sete pranašumą 5:2 iššvaisčiusi B.Haddad Maia antrajame atsilikinėjo 0:3 ir buvo labai arti iškritimo, tačiau tuomet laimėjo net septynis geimus paeiliui ir grįžo į mačą.

Ispanijos tenisininkė pačiame trečiosios partijos įkarštyje (3:5) išsaugojo tris match point'us ir netrukus rezultatą išlygino, tačiau galiausiai liko nieko nepešusi.

Pastarąją parą S.Sorribes Tormo teko atlaikyti ir nemažai kritikos, kurios ji su partnere Marie Bouzkova susilaukė po skandalingai pasibaigusio dvejetų mačo.

Nors judviejų oponentė į kamuoliukus padavinėjusią mergaitę pataikė netyčia, tenisininkės spaudė vyriausiąjį teisėją, kad šis skirtų diskvalifikaciją. Kameros taip pat užfiksavo, kaip čekė ir ispanė juokėsi iš susidariusios situacijos, nors mergaitė buvo sužeista.

Ketvirtfinalyje pergalę iškovojusios B.Haddad Maia lauks Tuniso atstovė Ons Jabeur (WTA-7), kuri savo mačą užbaigė vos per 63 minutes - 6:3, 6:1 sutriuškino Bernardą Perą (ATP-36).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas