Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 01

Bręsta skandalas: Rumunijos teniso legenda Sereną Williams apkaltino „akivaizdžiu“ dopingo vartojimu

Rumunijos teniso legenda ir moterų teniso rinktinės kapitonas Ilie Nastase antrą pasaulio raketę Sereną Williams apkaltino akivaizdžiu dopingo vartojimu.
Serena Williams ir Ilie Nastase
Serena Williams ir Ilie Nastase / „Scanpix“ nuotr.

It iš giedro dangaus netikėtai driokstelėjęs I.Nastase savo nuomonei pagrįsti nepateikė jokių argumentų. Kalbėdamas su Rumunijos žiniasklaida buvęs geriausias pasaulio tenisininkas rėžė, jog JAV niekada nesusidurs su tokiu dopingo skandalu kaip Rusija, nes tai būtų „nenaudinga verslui“.

Per pastaruosius metus Rusijos sportą sudrebino ne vienas dopingo skandalas, į kurių vieną įsivėlė ir tenisininkė Marija Šarapova – ji šiuo metu atlieka penkiolikos mėnesių diskvalifikaciją, kuri baigsis balandžio 26 dieną.

Bandant pagrįsti nuomonę šiuo aspektu, iš I.Nastase lūpų pasigirdo amerikietės Serenos Williams pavardė – rumuno nuomone, „pakankamai aišku“, jog ir antroji pasaulio raketė yra vartojusi dopingą.

„Rusijos sporto įvaizdis dėl dopingo skandalų nukentėjo labai stipriai. Bet pakankamai aišku, kad ir Serena yra jį vartojusi. Ar nematote, kaip ji atrodo? – retoriškai paklausė I.Nastase. – Kas liečia dopingą, amerikiečių šiuo klausimu niekas nekontroliuoja. Jei paaiškėtų visa tiesa, visi turnyrai netrukus išnyktų, o visi rėmėjai išsilakstytų. Jūs neįsivaizduojate...“

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams „Australian Open“ finale pranoko seserį Venus
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams „Australian Open“ finale pranoko seserį Venus

Per visą karjerą dar nė vienas S.Williams dopingo testas neparodė teigiamo rezultato. Tiesa, 2016 metais Rusijos programišiai „Fancy Bears“ paviešino Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) failus, kuriuose matyti, jog S.Williams naudojo draudžiamus preparatus, tačiau dėl sveikatos problemų ir gavusi tam sutikimą.

Po tokių absurdiškų ir nepagrįstų komentarų I.Nastase sulaukė neigiamos kai kurių tenisininkų reakcijos. Štai talentingasis Švedijos tenisininkas Mikaelis Ymeras asmeninėje „Twitter“ paskyroje rašė: „Nastase, aš esu pavargęs nuo tokių žmonių kaip tu, kurie stengiasi sumenkinti atletus, savo gyvenimą paaukojusius sportui ir kasdien dirbančius labai sunkiai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas