Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 28

Britų teniso superžvaigždė pasisamdė trenerį rusą: „Tai bus panaudota kaip propaganda“

Didžiosios Britanijos teniso sensacija Emma Raducanu (WTA-10) susirado naują strategą, tačiau iš ganėtinai plačios trenerių pasiūlos nusprendė pasirinkti būtent rusą Dimitrijų Tursunovą.
Emma Raducanu
Emma Raducanu / „Scanpix“ nuotr.

19-metė tenisininkė, šiuo metu užimanti itin aukštą dešimtą poziciją WTA reitinge ir už mėnesio ginsianti praėjusiais metais Niujorke iškovotą „US Open“ titulą, po ilgesnio laiko ir vėl turės pagrindinį trenerį – juo paskirtas rusas Dimitrijus Tursunovas, praeityje ir pats buvęs itin aukšto lygio tenisininkas.

Per pastaruosius metus jaunoji E.Raducanu keičia jau penktą trenerį. Balandžio mėnesį ji išsiskyrė su vokiečiu Torbenu Beltzu ir kurį laiką žaidė be pagrindinio stratego.

Įdomu, kad T.Beltzas dabar darbuojasi su este Anett Kontaveit, kuri dar visai neseniai nutraukė santykius su D.Tursunovu. Pasak tenisininkės, keliauti su Rusijos piliečiu pasidarė per sunku, kadangi jis negalėdavo gauti vizų.

„Scanpix“ nuotr./Dimitrijus Tursunovas ir Anett Kontaveit
„Scanpix“ nuotr./Dimitrijus Tursunovas ir Anett Kontaveit

Toks talentingosios britės ėjimas į savo komandą pasikviesti rusą sukėlė didelio nerimo šalies valdžios atstovams.

„Kremlius labai greitai nupieš šį portretą savo spalvomis ir šią sąjungą panaudos kaip indikaciją, kad Jungtinei Karalystei nerūpi karas Ukrainoje. Bus labai liūdna, jei Emma į tai įsipainios. Mano siūlymas jai pergalvoti šį sprendimą ir bent jau viešai pasmerkti barbarišką Putino karą. Tai tikrai bus panaudota kaip propaganda“, – šalies žiniasklaidai kalbėjo britų parlamentaras Chrisas Bryantas.

Britų „Telegraph“ taip pat dėsto, kad D.Tursunovas galimai nesutiko pasirašyti pasižadėjimo britams, kuriame pasmerktų V.Putino režimą. Tik tokiu atveju strategai iš Rusijos ir Baltarusijos būtų gavę leidimą prisijungti prie savo auklėtinių turnyruose Didžiojoje Britanijoje.

„Scanpix“ nuotr./Dimitrijus Tursunovas ir Anett Kontaveit
„Scanpix“ nuotr./Dimitrijus Tursunovas ir Anett Kontaveit

Ruso ir estės sąjunga nutrūko kaip tik prieš Vimbldoną – vieną didžiausių teniso turnyrų Londone.

2017 metais profesionalo karjerą baigęs D.Tursunovas praeityje ATP reitinge buvo pakilęs iki 20-os pozicijos. Anksčiau jis taip pat treniravo savo tautietę Jeleną Vesniną bei baltarusę Aryną Sabalenką.

E.Raducanu ir D.Tursunovo bendradarbiavimas prasidės jau kitą savaitę Vašingtone. Jei viskas klostysis sėkmingai, tenisininkė rusą planuoja pasilikti visiems likusiems turnyrams Šiaurės Amerikoje, įskaitant ir „US Open“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas