Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 02

Būdama 19-os B.Andreescu laimėjo „US Open“, bet dabar svarstė pasitraukti iš teniso

„Didžiojo kirčio“ čempionė Bianca Andreescu (WTA-111) turėjo išgyventi labai labai sunkią karjeros atkarpą, tačiau dabar Kanados tenisininkė ir vėl iš naujo atrado meilę sportui.
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Būdama vos 19-os metų amžiaus rumuniškų šaknų turinti kanadietė žaibišku greičiu iškilo į teniso padangę, kurioje jai buvo piešiama labai šviesti ateitis.

2019-ųjų metų sezonas B.Andreescu klostėsi tarsi pasaka, tačiau jau tuomet buvo galima pastebėti didelius traumingumo požymius. Iš pradžių mažai kam žinoma jaunuolė laimėjo Indian Velso turnyrą, solidžiai atrodė ir Majamyje, bet turnyro nebaigė dėl peties traumos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bianca Andreescu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bianca Andreescu

Po dviejų mėnesių ji sugrįžo „Roland Garros“ pirmenybėse, bet iškovojusi tik vieną pergalę ir vėl turėjo pasitraukti dėl tos pačios traumos.

Tenisininkė su trenksmu sugrįžo dar po beveik trijų mėnesių rugpjūtį, kuomet laimėjo „Premier Mandatory“ kategorijos turnyrą gimtojoje Kanadoje, o netrukus užkariavo ir „US Open“.

Visgi sezono pabaigoje B.Andreescu pradėjo kankinti kelio skausmai, dėl kurių ji be teniso praleido visus 2020 metus. Tiesa, reikia nepamiršti, kad pusę sezono žaidimas buvo sustojęs dėl pasaulinės pandemijos.

„Scanpix“/AP nuotr./Bianca Andreescu
„Scanpix“/AP nuotr./Bianca Andreescu

Kanados teniso žvaigždutė sugrįžo praėjusiame sezone, bet ir vėl žaidė nedaug (29 mačai) – dešinė pėda, koronavirusas ir kitos smulkios traumos, kurios dabar, pasak tenisininkės, yra užmarštyje.

Viena talentingiausių WTA tenisininkių į turą sugrįžo praėjusią savaitę Štutgarte, kur iš karto pademonstravo atsigavimo ženklus – pergalė prieš kortų šeimininkę Julę Niemeier (WTA-110) ir labai rimtas pasipriešinimas iki pat finalo žygiavusiai Arynai Sabalenkai (WTA-4).

Dar solidžiau kanadietė atrodo jau šią savaitę Madride, kuriame jau spėjo įveikti dvi amerikietes – Alison Riske (WTA-42) ir Danielle Collins (WTA-8). Įveikusi „Australian Open“ vicečempionę ji iškovojo savo pirmą pergalę prieš TOP10 oponentę nuo 2019-ųjų, kai „US Open“ turnyre įveikė Sereną Williams.

B.Andreescu atvirai prabilo apie savo išgyvenimus sunkiu laikotarpiu ir netgi mintis pasitraukti iš teniso.

„Esu visiškai atvira – norėjau daugiau nebežaisti teniso. Buvo tikrai blogai. Turiu išskirtinį šansą naudotis visomis man suteiktomis galimybėmis ir dabar tai vertinu labiau nei bet kada. Pastarieji 2,5 metų buvo velniškai sunkūs, per juos daug kas įvyko ir nebenorėjau su tuo tvarkytis.

Galiausiai supratau, kad aš iš tikrųjų labai myliu šį sportą ir noriu tęsti karjerą, tačiau ne tik kautis dėl „Didžiojo kirčio“ trofėjų, bet nuveikti kažką didingesnio ir prisidėti prie geresnio pasaulio. Tenisas yra mano įrankis tam pasiekti“, – savo mintis dėliojo Andreescu.

„Scanpix“ nuotr./Bianca Andreescu
„Scanpix“ nuotr./Bianca Andreescu

Tenisininkė jautė, kad jai reikia pertraukos, todėl šiame sezone neskubėjo grįžti ir praleido pirmą metų „Didžiojo kirčio“ turnyrą Australijoje, o oficialų mačą sužaidė tik balandžio pabaigoje.

„Anksčiau buvo labai savikritiška, sugėrinėjau viską, ką blogo man kiti pasakydavo. Tuomet pasakiau sau, kad kažkas turi pasikeisti, kitaip mano karjera nusiris į patį dugną. Praleisti šio sezono pradžią nebuvo lengvas sprendimas, bet man to reikėjo. Vienas ar kitas mėnesis nieko nebūtų pakeitę. Tai man labai padėjo. Labai“, – kalbėjo kanadietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas