Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 05

Burtų grimasa Ričardui Berankiui atsiuntė ką tik matytą varžovą

„Australia Open“ burtai atrodo palankūs geriausiam Lietuvos tenisininkui Ričardui Berankiui, kitą savaitę stosiančiam į „Grand Slam“ turnyro startą Melburne.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Ričardas Berankis (72 vieta pasaulio reitinge) turėjo šyptelėti penktadienį, sužinojęs, su kuo jam teks žaisti pirmajame „Australia Open“ etape.

Pirmasis varžovas – ir matytas, ir nugalėtas. Ir visai neseniai.

Tai – 23 metų indas Sumitas Nagalas (139), su kuriuo 30-metis lietuvis žaidė prieš dvi savaites smulkesniame turnyre Melburne.

„Myrray River Open“ varžybų pirmajame rate R.Berankis įveikė Indijos tenisininką 6:2, 6:2.

Iki šiol per karjerą indas aukščiausiai buvo pakilęs iki 122-os vietos. Didžiąją dalį karjeros pergalių S.Nagalas iškovojo ATP „Challenger“ ture.

R.Berankis baigė kovas „Myrray River Open“ turnyro aštuntfinalyje, bet šios varžybos su 300 tūkst. eurų priziniu fondu tėra apšilimas prieš „Australia Open“, kurio premijinis kraitis yra net 45 mln. eurų.

Vasario 8 dieną prasidėsiančiame turnyre Melburne R.Berankis turės geras galimybes peržengti pirmąjį etapą, o štai antrajame gali būti daug sunkiau.

Jei įveiks indą, antrajame etape lietuvis sukryžiuos raketę su Armėnijos kilmės ruso Kareno Chačanovo (20) ir australo Aleksandro Vukičiaus (195) poros nugalėtoju. Rusijos tenisininkas prieš pusantrų metų buvo pakilęs iki 8 pozicijos ATP reitinge.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karenas Chačanovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Karenas Chačanovas

„Australia Open“ turnyre trečiojo titulo iš eilės ir devintojo per karjerą sieks Novakas Džokovičius (1).

Serbas iš pradžių susitiks su Jerome Chardy, bet paskui burtų tinklelyje tarp potencialių varžovų matosi tris kartus didžiuosius teniso turnyrus laimėjęs Stanas Wawrinka (18), taip pat Milošas Raoničius (15) ir Aleksandras Zverevas (7).

Rafaelis Nadalis (2) taikosi į 21-ąjį „Grand Slam“ titulą asmeninėse varžybose, o tai būtų rekordas.

Ispanas susilygino „Grand Slam“ titulais su Roger Federeriu, kai pernai laimėjo „French Open“. Kitą savaitę Melburne R.Nadalis pradės dvikova su Laslo Djere, o žvelgiant toliau atrodo, kad ketvirtfinalyje jo laukia akistata su Stefanosu Tsitsipu (6).

Moterų tenise 24-ojo „Grand Slam“ trofėjaus, kuriuo susilygintų su visų laikų rekordu, siekianti Serena Williams (11) pateko į tą pačią turnyro tinklelio pusę kaip ir rumunė Simona Halep (2) bei japonė Naomi Osaka (3).

Septynis kartus „Australia Open“ jau laimėjusi 39 metų amerikietė pirmajame etape susitiks su vokiete Laura Siegemund.

Pernai Australijoje triumfavusi amerikietė Sofia Kenin (4) pateko į tą pačią tinklo pusę su pirmąją pasaulio rakate Ash Barty, tad potencialiai JAV ir Australijos tenisininkės gali susidurti pusfinalyje kaip ir pernai.

Oficiali burtų ceremonija buvo nukelta per dieną, kai 160 žaidėjų buvo izoliuoti ir turėjo atlikti papildomą COVID-19 testą dėl viešbučio darbuotojo užsikrėtimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento