Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 10

C.Alcarazas pripažino jautęs milžinišką įtampą: „Mėšlungis sukaustė visą kūną“

Geriausias planetos tenisininkas Carlosas Alcarazas (ATP-1) buvo laikomas favoritu „Roland Garros“ pusfinalyje įveikti Novaką Džokovičių (ATP-1) ir per žingsnį priartėti prie antrojo „Didžiojo kirčio“ titulo, tačiau milžiniški lūkesčiai ir įtampa pakišo koją Ispanijos teniso superžvaigždei.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

C.Alcarazo ir N.Džokovičiaus mūšis pretendavo tapti geriausiu šių metų pasirodymu teniso aikštelėje, tačiau trečiajame dvikovos sete visiškai pasidavė 20-mečio supertalento kūnas – jaunuolį užklupo mėšlungis.

Fiziškai taip ir neatsigavęs ATP reitingo lyderis patyrė pralaimėjimą rezultatu 3:6, 7:5, 1:6, 1:6, o po susitikimo spaudos konferencijoje atskleidė neabejojantis, jog pagrindinė to priežastis buvo milžiniška įtampa.

„Dar niekados gyvenime nesijaučiau taip, kaip šiandien. Dar niekados nejaučiau tokios didelės įtampos kaip šiandienos mače. Dvikovą pradėjau labai jaudindamasis. Daug ilgų apsikeitimų smūgiais, trumpinti kamuoliai, sprintai – tai taip pat turėjo įtakos, tačiau labiausiai nervai, su kuriais nesusitvarkiau per pirmuosius du setus“, – pasakojo Alcarazas.

Ispano problemos prasidėjo antrajame trečiojo seto geime. Iš pradžių tenisininkui pradėjo spazmuoti rankos pirštus, o po vieno iš smūgių smarkiai sutraukė ir blauzdos raumenį – „Carlitos“ beveik negalėjo paeiti.

„Iš pradžių pradėjo spazmuoti mano rankas, o trečiojo seto pradžioje mėšlungis sukaustė visą mano kūną, ne tik rankas ir kojas. Ketvirtajame sete turėjau minimalų šansą, tačiau buvo labai sunku. Nėra lengva žaisti prieš Novaką, jis mūsų sporto legenda. Jei kas nors sako, kad žengdamas į kortą žaisti prieš jį nesijaudina – jis meluoja. Tokia yra tiesa. Tikiuosi būti kitoks, kuomet kitą sykį kovosiu prieš Novaką, tačiau nervai tikrai niekur nedings“, – atvirai situaciją dėstė ispanas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas

C.Alcarazas po „Roland Garros“ turnyro praras pirmą ATP reitingo poziciją, jei finale prieš Casperą Ruudą triumfuos Serbijos tenisininkas.

Artimiausią savaitę ispanas skirs poilsiui, o tuomet pradės savo žolės sezoną ATP 500 pirmenybėse Londone, vėliau – pasirodymas Vimbldone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas