Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 26

Caroline Wozniacki atskleidė šokiruojančią naujieną – serga sunkia liga

Palaidojusi šansus toliau kovoti WTA finaliniame turnyre, trečioji pasaulio raketė Caroline Wozniacki atvirai paskelbė, jog rugpjūtį tenisininkei buvo diagnozuotas reumatoidinis artritas.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki / „Scanpix“/AP nuotr.

28-erių danė atskleidė, kad buvo šokiruota tokia diagnoze, tačiau nepasidavė ir sieks tapti puikiu pavyzdžiu žmonėms, kovojantiems su šia liga.

Reumatoidinis artritas – progresuojanti, uždegiminė autoimuninės sistemos liga, kenkianti daugeliui kūno sąnarių.

„Jautiesi esanti pati ištvermingiausia ir geriausiai pasiruošusia žaidėja, tačiau lyg niekur nieko turi kovoti su liga“, – susidariusią situaciją apibūdino danė.

C.Wozniacki, sausį Australijoje laimėjusį savo pirmą „Didžiojo kirčio“ titulą, liūdną žinią nusprendė atskleisti tik pasibaigus sezonui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sausį C.Wozniacki laimėjo pirmą „Didžiojo kirčio“ titulą karjeroje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sausį C.Wozniacki laimėjo pirmą „Didžiojo kirčio“ titulą karjeroje

Tenisininkės teigimu, nuovargio simptomus ji pradėjo jausti po pralaimėjimo Vimbldono antrajame rate, kuomet vieną rytą nebegalėjo iškelti rankų į viršų.

Situacija tik blogėjo – Danijos atletė net nebeišlipdavo iš lovos. Galiausiai daktarai ligą diagnozavo rugpjūtį, prieš prasidedant „US Open“ varžyboms Niujorke.

„Pradžioje buvau šokiruota. Žinoma, tokia naujiena nėra džiugi niekam, tačiau kai esi profesionali sportininkė – tai situaciją sukomplikuoja tik dar labiau.“

„Nenorėjau apie tai kalbėti sezono metu, nes varžovės būtų pradėjusios galvoti, kad turi pranašumą. Tačiau aš jaučiausi gerai.“

„Kovoti su liga tekdavo po susitikimų. Vieną dieną negalėdavau atsikelti iš lovos ir turėdavau suprasti, kad tai yra vienas iš ligos simptomų, tačiau dažnai net nepagalvodavau, kad man kažkas atsitiko, kadangi jausdavausi puikiai“.

Nors reumatoidinis artritas dažniausiai pasireiškia žmonėms, kurių amžius siekia nuo 40 iki 50 metų, danę ši liga pasiekė vos 28-erių.

Deja, tačiau Nacionalinio Sveikatos Centro duomenimis, konkretaus gydymo šiai ligai ir silpnumo panaikinimui nėra, tačiau tinkamų vaistų vartojimas gali prislopinti ligos simptomus.

Nepaisant iškilusių sunkumų, buvusi pirmoji pasaulio raketė C.Wozniacki šio mėnesio pradžioje laimėjo „China Open“ turnyrą Pekine.

AFP/„Scanpix“ nuotr./C.Wozniacki mėnesio pradžioje triumfavo Kinijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./C.Wozniacki mėnesio pradžioje triumfavo Kinijoje

„Pergalė Pekine man reiškė labai daug. Tuomet paklausiau savęs – ką tai reiškia? Ar tai reiškia, kad ateityje aš galėsiu pasiekti optimaliausią sportinę formą?“

„Aš savimi be galo didžiuojuosi, kadangi išlikau maksimaliai pozityvi. Žinau, kad pasaulyje yra daugybė žmonių, turinčių tą pačią problemą, todėl stengsiuosi tapti pavyzdžiu – kaip su dideliu noru gyvenime galima pasiekti viską“, – kalbėjo Wozniacki.

Belieka tik žavėtis Danijos atstovės profesionalumu ir begaliniu užsispyrimu siekiant dar didesnių aukštumų teniso aikštelėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas