Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Čempioniškas mentalitetas: skausmus kentęs N.Džokovičius išsigelbėjo aštuntfinalyje

Dabartinė pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius (ATP-1) dar kartą pademonstravo, kad teniso aikštelėje gali išsikapstyti iš pačių sudėtingiausių situacijų.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienio vakarą centriniame Philippe Chatrier korte Paryžiuje 37-erių tenisininkas išgyveno dar vieną maratoną – po 4 valandas ir 39 minutes trukusio trilerio 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 palaužė argentinietį Francisco Cerundolo (ATP-27) bei iškovojo bilietą į 18-tąjį karjeros „Roland Garros“ ketvirtfinalį.

Priminsime, kad praėjusiame etape Nolė prieš italą Lorenzo Musetti (ATP-30) taip pat atsiliko rezultatu 2:1, bet galiausiai išplėšė pergalę penkių setų kovoje. Per pastaruosius du mačus korte tenisininkas praleido net 9 valandas ir 8 minutes.

N.Džokovičius dominuojančiu stiliumi laimėjo pirmąją žaidimo partiją, tačiau situacija aikštelėje kardinaliai pasikeitė antrajame sete, kuriame dvikovos favoritas pradėjo jausti dešiniojo kelio skausmus.

Po medicininės pertraukėlės „Didžiojo kirčio“ rekordininkas atrodė vangiai, sunkiai judėdamas po kortą. ATP reitingo lyderis be rimtesnio pasipriešinimo atidavė antrąjį bei trečiąjį setus, o ketvirtajame atsilikinėjo 2:4, bet tuomet ir vėl apsireiškė Nolės patirtis bei čempioniškas mentalitetas.

Ištraukęs keletą neišprovokuotų klaidų iš oponentų Serbijos teniso titanas netikėtai atgijo ir pradėjo žaisti agresyviai bei užtikrintai – penktasis setas buvo neišvengiamas.

Viso susitikimo metu dėl centrinio korto būklės skundęsis N.Džokovičius lemiamos partijos metu slystelėjo ir skaudžiai krito ant grunto, tačiau rimtų sužeidimų išvengė.

„Geras jūsų darbas. Jūs žinote geriau nei mes. Ne, kortas visiškai neslidus. Visiškai nepavojingas. Šaunuoliai visi, vyriausias arbitras ir personalo darbuotojai“, – sarkastiškai žinutę organizatoriams siuntė serbas.

Nepaisant šio incidento penktajame sete N.Džokovičius fiziškai atrodė geriau nei bet kurioje kitoje susitikimo dalyje, o tą geriausiai iliustravo neįtikėtinas tenisininko plastiškumas bei laimėtas taškas septintajame geime.

Apskritai N.Džokovičiui „Grand Slam“ turnyruose tai buvo 370-tasis laimėjimas, o pagal šį rodiklį jis tapo visų laikų rekordininku, aplenkdamas legendinį Rogerį Federerį.

Serbas šveicarą aplenkė ir pagal pasiektus „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalius, kurių dabar savo kraityje turi 59.

Paskutinį kartą du penkių setų trilerius iš eilės Novakas buvo laimėjęs 2012 metais, taip pat „Roland Garros“ turnyre.

Ketvirtfinalyje N.Džokovičiaus varžovu bus Casperas Ruudas (ATP-7) arba Tayloras Fritzas (ATP-12).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius