Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čempionu tapęs V.Gaubas atskleidė du pagrindinius likusios sezono dalies tikslus

Praėjusią savaitę Italijoje savo pirmąjį karjeros „Challenger“ turnyrą laimėjęs Lietuvos teniso talentas Vilius Gaubas (ATP-186) likusioje sezono dalyje yra išsikėlęs du svarbius uždavinius.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį „Serena Wines 1881 – Acqua Maniva Tennis Cup“ pirmenybių finale 19-metis tenisininkas po 3 valandas ir 2 minutes trukusio maratono rezultatu 2:6, 6:2, 6:4 palaužė ispaną Carlosą Tabernerį (ATP-261) bei trečiuoju bandymu pagaliau iškovojo „Challenger“ trofėjų.

V.Gaubas įsirašė ir į Lietuvos teniso istoriją, tapdamas tik trečiuoju tenisininku, kuriam pavyko laimėti šios kategorijos turnyrą. Anksčiau tai padarė tik Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis.

„Neįtikėtinas jausmas. Pralaimėjau pirmąjį setą, buvo labai sunku, nes Carlosas žaidė puikiai. Buvo žiauriai karšta ir drėgna. Dvikovos pabaigoje tiesiog stengiausi mėgautis žaidimu ir žaisti geriausią savo tenisą. Galiausiai iškovojus pergalę užplūdo pačios nuostabiausios emocijos“, – savo mintimis po finalo dalijosi lietuvis.

Bendraudamas su ATP V.Gaubas atskleidė ir du svarbiausius savo uždavinius per likusią sezono dalį.

„Metų pabaigoje noriu sudalyvauti ATP „NextGen“ turnyre, o taip pat tikiuosi, kad pavyks patekti į „US Open“ kvalifikaciją“, – atskleidė jaunuolis.

Nors šiuo metu išankstiniame atvirųjų JAV teniso pirmenybių atrankos dalyvių sąraše V.Gaubas yra ketvirtas „už brūkšnio“, paskelbus tenisininkus, kuriems atitenka vardiniai kvietimai, lietuvio pasirodymu Niujorke yra beveik neabejojama.

„Scanpix“ nuotr./Vilius Gaubas
„Scanpix“ nuotr./Vilius Gaubas

„NextGen“ turnyre, kuris gruodžio 18-22 dienomis vyks Saudo Arabijoje, žais aštuoni daugiausiai ATP reitingo taškų šiame sezone surinkę tenisininkai, kurie yra 20-ies arba jaunesnio amžiaus.

V.Gaubas šios žaidėjų kategorijos sąraše šiuo metu su 270 ATP reitingo taškais yra septintas, o nusileidžia tik tokiems varžovams kaip Arthuras Filsas (ATP-24), Alexas Michelsenas (ATP-57), Jakubas Menšikas (ATP-64), Junchengas Shangas (ATP-78), Luca Van Assche (ATP-111) bei Joao Fonseca (ATP-167).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas