Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 08

Centriniame korte pasiklydęs čilietis metė rimtą iššūkį pirmai pasaulio raketei

Šeštoji prestižinio Vimbldono teniso turnyro diena centriniame korte prasidėjo atkakliu keturių setų mūšiu, kuriame neabejotinai rimčiausią testą per pastarąją savaitę išlaikė geriausias planetos tenisininkas.
Nicolas Jarry ir Carlosas Alcarazas
Nicolas Jarry ir Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą poziciją ATP reitinge užimantis Carlosas Alcarazas (ATP-1) po 3 valandas ir 56 minutes trukusio maratono 6:3, 6:7(6), 6:3, 7:5 palaužė labai gerą įspūdį palikusį Čilės tenisininką Nicolas Jarry (ATP-28).

Pastarasis centriniame Vimbldono korte žaidė pirmą sykį, todėl natūralu, kad žengus į tokią didelę aikštelę šiek tiek pasimetė ir tik įėjęs žengė ne į tą pusę.

Abu tenisininkai šią kuriozinę situaciją sutiko su plačiomis šypsenomis veide.

Fantastišką pirmą padavimą turintis 198 cm aukštaūgis atliko 15 ace'ų ir tapo pirmuoju tenisininku šiose pirmenybėse, laimėjusiu setą prieš pirmą pasaulio raketę.

N.Jarry kontroliavo situaciją ir ketvirtojoje partijoje, kurioje pirmavo 5:2, tačiau lemiamomis akimirkomis prapliupo neišprovokuotomis klaidomis ir į aštuntfinalį galiausiai praleido favoritą.

Antrus metus paeiliui ketvirtą etapą Londone pasiekęs C.Alcarazas dabar sieks pirmą sykį karjeroje prasmukti į Vimbldono ketvirtfinalį, tačiau tai padaryti tikrai nebus lengva, kadangi kitu jaunuolio varžovu bus taip pat puikiai paduodantys Alexanderis Zverevas (ATP-21) arba Matteo Berrettinis (ATP-38).

20-metis tenisininkas siekia tapti trečiu jauniausiu Vimbldono nugalėtoju per visą turnyro istoriją, šiame sąraše į priekį užleidžiant tik tokias žaidimo legendas kaip Borisas Beckeris bei Bjornas Borgas.

Puikų sezoną žaidžiantis N.Jarry šiemet jau iškovojo du ATP titulus, o po turnyro turėtų kilti į naują rekordinę 26-tąją vietą. Po pralaimėjimo Čilės tenisininkas nusprendė pralinksminti mažuosius gerbėjus ir atiduoti jiems savo raketes.

Pirmą setą šiose pirmenybėse šeštadienį pralaimėjo ir trečioji pasaulio raketė Daniilas Medvedevas (ATP-3). Rusas taip pat po keturių setų kovos 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 nugalėjo Vengrijos atstovą Martoną Fucsovics (ATP-67).

Aštuntfinalyje tenisininko lauks čekas Jiri Lehečka (ATP-37), išgyvenęs tikrą dramą prieš Tommy Paulą (ATP-15) – 6:2, 7:6(2), 6:7(5), 6:7(9), 6:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas