Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 29

D.Thiemo triumfas: laimėjo tris „tie-breakus“ ir išsiuntė namo R.Nadalį

Prireikė daugiau nei 4 valandų, tačiau Dominicas Thiemas (ATP-5) iškovojo vieną didžiausių karjeros pergalių. Austras „Australian Open“ turnyro ketvirtfinalyje 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6 (8-6) nugalėjo Rafaelį Nadalį (ATP-1) ir pirmą kartą žais šio turnyro pusfinalyje.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“ nuotr.

Įspūdingoje keturių setų kovoje abiem tenisininkams ne sykį pavyko išsikapanoti iš sudėtingų situacijų.

D.Thiemas per abu pirmuosius setus pralaimėjo po vieną savo padavimų seriją ir atsiliko, bet sugebėjo atsitiesti ir išplėšti tie-breakus, kuriuose jau austras abusyk įrodė savo pranašumą.

Trečiajame sete R.Nadalis vėl pirmavo nubreakinęs varžovą, o D.Thiemui šįkart nepavyko sugrąžinti lygybės ir tenisininkams teko žaisti ketvirtąjį setą.

Jame D.Thiemas laimėjo trečiąjį geimą paduodant ispanui ir ėmė spausti R.Nadalį prie sienos.

Atrodė, kad setas taip ir baigsis pirmaujant austrui, bet triskart „Australian Open“ turnyrą laimėjęs R.Nadalis sugebėjo rasti jėgų ir atsitiesti bei išplėšti dar vieną tie-breaką.

Jame tenisininkai laimėjo vienas kito padavimus, kol D.Thiemas įgijo persvarą 6-4 ir turėjo du šansus užbaigti mačą.

Nors tai dar nebuvo pabaiga, mat dvi klaideles padaręs austras šiomis galimybėmis nepasinaudojo ir suteikė dar vieną šansą R.Nadaliui, D.Thiemas netrukus laimėjo du taškus iš eilės ir triumfavo, pirmą sykį pajėgiausią pasaulio tenisininką nugalėdamas „Didžiojo kirčio“ turnyre.

Iki tol R.Nadalis keturiuose svarbiausiuose sezono turnyruose prieš austrą buvo iškovojęs penkias pergales iš eilės, o paskutines dvi šventė 2018 ir 2019 m. „Roland Garros“ turnyrų finaluose, kurie D.Thiemui buvo pirmieji karjeroje.

„Visas mačas buvo labai gero lygio, – pergalingai užbaigęs susitikimą kalbėjo D.Thiemas – Mes jau žaidėme puikų mačą „US Open“ turnyre prieš dvejus metus, o šiandien jaučiau, kad reikiamose situacijose man sekasi. Tinklas man padėjo. Nadalis yra vienas geriausių visų laikų tenisininkų, tad kartais, norint jį nugalėti, tau prireikia ir sėkmės.“

R.Nadalis šiame mače ne sykį konfrontavo su teisėja, o vienoje iš situacijų ji neleido ispanui peržiūrėti epizodo, nes šis į ją kreipėsi pavėluotai. Tiesa, kaip parodė pakartojimas, R.Nadaliui peržiūra nebūtų padėjusi.

Pralaimėjęs R.Nadalis dar turės palaukti galimybės pavyti Rogerį Federerį pagal laimėtus „Didžiojo kirčio“ turnyrus. Ispanas tokių titulų turi 19, kai šveicaras – 20. Be to, jei Melburne triumfuos Novakas Džokovičius, R.Nadalis gali prarasti ir pirmosios pasaulio raketės statusą.

D.Thiemas tapo vos antruoju austrų tenisininku po Thomaso Musteriu, patekusiu į „Australian Open“ varžybų pusfinalį.

Pusfinalyje D.Thiemas penktadienį grumsis su žemiau reitinguotu Alexanderiu Zverevu (ATP-7), kuris šįryt palaužė Staną Wawrinką (ATP-15).

Kitame pusfinalyje kovos dvi teniso žvaigždės – N.Džokovičius (ATP-2) ir R.Federeris (ATP-3).

VIDEO: „Australian Open“ ketvirtfinalyje – Dominico Thiemo pamokos Rafaeliui Nadaliui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento