Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 09

Dar nematyta diskvalifikacija tenise – į dušą mačo metu nuėjęs amerikietis buvo pašalintas

ATP „Challenger“ turnyre Sevilijoje (Ispanija) – kuriozinė situacija, po kurios iš susitikimo buvo diskvalifikuotas Jungtinėms Amerikos Valstijoms atstovaujantis Nicolas Moreno De Alboranas (ATP-311).
Nicolas Moreno De Alboranas
Nicolas Moreno De Alboranas / „Twitter“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Alinančiame Sevilijos karštyje 2 valandas ir 14 minučių korte praleidęs 25-erių amerikietis dramatišku būdu laimėjo antrąjį setą prieš vieną turnyro favoritų Federico Delbonį (ATP-134), o rezultatas tarp tenisininkų tapo lygus – 7:5, 6:7(6).

Kaip jau tenise tampa įprasta, prie itin sunkių sąlygų pertraukėlės tarp setų kiek užsitęsia – taip buvo ir šiuo atveju, kadangi buvo paskelbta tualetinė pertraukėlė (angl. toilet break).

Antrajame sete net keletą kartų ant grunto dangos kritusiam N.Moreno De Alboranui į apatinius prikrito molio dulkelių, o dėl to tenisininkas patyrė niežulį.

Pertraukėlės metu amerikietis pasinaudojo dušu tik apsiprausti niežtinčias kūno vietas, tačiau neturėjo absoliučiai jokio tikslo atsigaivinti, vėliau istoriją pasakojo jo treneris ispanas Javieras Marti.

Kartu su amerikiečiu persirengimo rūbinėje buvęs jo oponentas F.Delbonis nepasižymėjo sportiškumu ir varžovą paskundė bokštelio arbitrui bei vyriausiajam teisėjui, kuriems nebeliko nieko kito, kaip tik diskvalifikuoti nusižengusį tenisininką – tualetinių pertraukėlių metu teniso taisyklės draudžia naudotis dušo paslaugomis.

JAV teniso atstovas ne tik prarado šansą tęsti dalyvavimą mače ir turnyre, bet ir žaidėjui nebuvo skirti pirmenybėse uždirbti ATP reitingo taškai ir pinigai, o taip pat pats tenisininkas privalėjo susimokėti už dienas, praleistas turnyro viešbutyje.

Aukščiausiai iki 240-osios ATP reitingo pozicijos pakilęs N.Moreno De Alboranas šiame sezone pasiekė vieną „Challenger“ turnyro finalą ir buvo per vieną žingsnį nuo pagrindinio Vimbldono turnyro.

F.Delbonis yra buvusi 33-ioji pasaulio raketė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas