Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar vieną favoritą patiesęs J.Thompsonas iškovojo pirmąjį karjeros ATP titulą

Būdamas 29-erių Jordanas Thompsonas (ATP-) pagaliau iškovojo pirmąjį karjeros titulą ATP ture – laimėjo 250 taškų vertės pirmenybes "Mifel Tennis Open by Telcel Oppo" Meksikoje.
Jordanas Thompsonas
Jordanas Thompsonas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų turnyro finale Australijos atstovas rezultatu 6:3, 7:6(4) palaužė ketvirtą skirstymą turėjusį Casperą Ruudą (ATP-12) iš Norvegijos ir pagaliau įsirašė savo pavardę į ATP turnyro čempionų gretas.

Iki šiol abu žaistus finalus pralaimėjęs J.Thompsonas šią savaitę Meksikoje demonstravo neįtikėtiną kovingumą bei ištvermę – vien per 5 vienetų susitikimus korte praleido net 12 valandų.

Priminsime, kad ketvirtfinalyje prieš amerikietį Alexą Michelseną jis atsilikinėjo 0:6, 1:4 ir 15:40, o pusfinalyje turėjo išgyventi beveik 4 valandų trilerį prieš pirmąją turnyro raketę Alexanderį Zverevą.

„Šią savaitę korte praleidau tiek daug valandų. Ketvirtfinalyje neabejotinai galėjau gauti „dvigubą riestainį“ ir pralaimėti 0:6, 0:6, o netrukus kelsiu nugalėtojo trofėjų į viršų. Tai yra neįtikėtina“, – pasakojo turnyro čempionas.

Kiek daugiau nei 139 tūkstančius JAV dolerių ir 250 ATP reitingo taškų iškovojęs J.Thompsonas pirmadienį ATP reitinge pakils į rekordinę 32 poziciją.

9 nesėkmę per 19 žaistų finalų ATP ture patyrusiam C.Ruudui atiteko 165 ATP reitingo taškai ir 81 tūkst. JAV dolerių.

Įdomu tai, kad abu vienetų turnyro finalo dalyviai po apdovanojimų ceremonijos ir vėl susitiko aikštelėje, kurioje įvyko antrasis dvejetų pusfinalis.

Jame J.Thompsonas su tautiečiu Maxu Purcellu rezultatu 7:6(1), 6:3 palaužė C.Ruudą ir Williamą Blumbergą, o finale 7:5, 7:6(2) nugalėjo Gonzalo Escobarą ir Aleksandrą Nedovjesovą.

Australijos tenisininkas tapo pirmuoju nuo Nicko Kyrgioso (2022 m.) pasiekimo, tame pačiame turnyre laimėjusiu vienetų ir dvejetų pirmenybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas