Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 09

Dar vienas dopingo atvejis tenise – suspenduotas vienas geriausių Lenkijos žaidėjų

Teniso pasaulyje į paviršių ir toliau kyla vis daugiau dopingo atvejų. Tarp šimto geriausių planetos tenisininkų patenkantis lenkas Kamilis Majchrzakas (ATP-77) pranešė apie teigiamą savo dopingo testą.
Kamilis Majchrzakas
Kamilis Majchrzakas / „Scanpix“ nuotr.

77-ą vietą pasauliniame ATP reitinge užimantis, o tarp savo tautiečių tik ryškiausiai šalies žvaigždei Hubertui Hurkačui (ATP-10) nusileidžiantis Kamilis Majchrzakas pradeda sunkiausią kovą savo gyvenime – kovą už teisybę.

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą 26-erių tenisininkas pasidalijo pranešimu, kuriame teigiama, kad jis neišlaikė anti-dopingo kontrolės patikrinimų, kurie vyko šių metų spalio ir lapkričio mėnesiais.

„Visų pirma, noriu pabrėžti, kad niekuomet sąmoningai nevartojau draudžiamų preparatų. Šiuo metu neįsivaizduoju, kas galėjo nutikti, esu absoliučiai šokiruotas. Jau pradėjau sunkiausią kovą savo gyvenime, jog įrodyčiau, kad esu nekaltas ir galėčiau grįžti į savo mylimą sportą“, – pranešime dėstė lenkas.

Tarptautinė už integralumą tenise kovojanti organizacija šiuo metu suspendavo K.Majchrzaką, kol vyks tolimesnis tyrimas. Pranešama, kad mėginiai iš tenisininko buvo paimti trijų turnyrų metu – ATP varžybų Sofijoje bei Tokijuje bei „Challenger“ pirmenybių Seule.

Visuose mėginiuose buvo rasta SARM S-22 medžiagos. SARM – tai selektyvūs androgeninių receptorių moduliatoriai. Jų poveikis panašus kaip anabolinių steroidų, bet SARM-22 yra labiau selektyvi, tai reiškia, kad šios medžiagos galima vartoti didesnį kiekį, bet ji neveikia ten, kur nereikia, o yra sutelkta į konkrečią kūno dalį – į raumenį ar kaulus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kamilis Majchrzakas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kamilis Majchrzakas

Pastarasis sezonas vienam iš Lenkijos rinktinės lyderių buvo vienas geriausių karjeroje. Tenisininkas laimėjo „Challenger“ turnyrą Busane (Pietų Korėja), pasiekė ATP turnyro Pune (Indija) mieste pusfinalį, taip pat ketvirtfinalį Sofijoje (Bulgarija), patiesdamas lietuvį Ričardą Berankį.

Tai jau trečiasis dopingo skandalas tenise per pastaruosius keletą mėnesių po Simonos Halep ir Fernando Verdasco atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas