Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 11

Dar vienas sugrįžimas – po pusantrų metų vėl žais Japonijos teniso žvaigždė

Ilgą laiką dėl traumos profesionaliai žaisti negalėjęs vienas įžymiausių visos Japonijos sportininkų Kei Nishikoris sugrįžta. Kitą savaitę tenisininkas dalyvaus ATP „Challenger“ serijos turnyre Puerto Rike.
Kei Nishikoris
Kei Nishikoris / „Scanpix“/AP nuotr.

Praeityje net iki ketvirtosios ATP reitingo pozicijos užkopęs K.Nishikoris oficialaus susitikimo nežaidė daugiau nei pusantrų metų.

Paskutinį kartą aistruoliai korte išvysti japoną galėjo 2021-ųjų spalį. Praėjusiame sezone 33-ejų tenisininkas ryžosi klubo operacijai, kuri jam kainavo visus metus.

Prieš tai K.Nishikoris kentėjo ir nuo alkūnės bei čiurnos traumų, tačiau viename iš paskutiniųjų interviu atskleidė, kad yra pasiruošęs žengti vingiuotu sugrįžimo į ATP turą keliu, o profesionaliai žaisti tikisi dar bent 5-6 metus.

„Challenger“ kategorijos pirmenybėse Puerto Rike japonas pirmajame rate kausis prieš JAV atstovą Christianą Langmo (ATP-353).

12 ATP titulų per savo karjerą iškovojęs K.Nishikoris 2014 m. pasiekė ir kol kas savo vienintelį „Didžiojo kirčio“ finalą Niujorke, o po dviejų pasidabino Rio olimpinių žaidynių bronza.

Per profesionalaus tenisininko karjerą japonas iš turnyrų yra uždirbęs kiek daugiau nei 25 mln. JAV dolerių, tačiau būdamas vienu įžymiausių savo šalies sportininkų kiekvienais metais dar maždaug panašią sumą jis gauna iš įvairiausių sutarčių su rėmėjais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris

Teniso pasaulyje artėjančią savaitę ilgai lauktų sugrįžimų bus ir daugiau - Nyderlanduose pamatysime taip pat nuo 2021-ųjų nerungtyniavusį Milošą Raoničių, o WTA ture į aikštelę vėl žengs legendinė Venus Williams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas