Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 01

Daugiau nei 5 val. beprotybės – sužaistas vienas ilgiausių mačų „Roland Garros“ istorijoje

Antrojo atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių dvikova tarp Danielio Altmaierio (ATP-79) ir Janniko Sinnerio (ATP-9) įsimins ilgam ne tik dėl netikėtos savo baigties, bet ir trukmės.
Jannikas Sinneris ir Danielis Altmaieris
Jannikas Sinneris ir Danielis Altmaieris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visas išankstines prognozes paneigęs tenisininkas iš Vokietijos po penkių setų trilerio rezultatu 6:7(0), 7:6(7), 1:6, 7:6(4), 7:5 patiesė devintą planetos raketę iš Italijos ir iškovojo bilietą į trečiąjį etapą.

Tikru teniso šedevru pavirtusi dvikova iš viso truko net 5 valandas ir 26 minutes – tai ne tik ilgiausias šių metų pirmenybių Paryžiuje susitikimas, bet ir penktas ilgiausias per visą turnyro istoriją.

Visų laiku rekordas ir toliau priklauso prancūzams Fabrice'ui Santoro ir Arnaudui Clementui, kurie 2004 metais kovėsi 6 valandas ir 33 minutes. Apskritai ilgiausias visų laikų teniso mačas vyko Vimbldone 2011 m., kai Johnas Isneris ir Nicolas Mahutas žaidė 11 valandų ir 5 minutes.

Vieną didžiausių turnyro sensacijų sukūręs D.Altmaieris tikriausiai net pats nežino, kaip jam pavyko išsigelbėti. Ketvirtajame sete vokietis atsilikinėjo 4:5 ir priiminėjo oponento padavimus, kurie galėjo užbaigti šį mačą.

Vokietis išsaugojo du match point'us, iš kurių viename tenisininką lydėjo didžiulė sėkmė – netikėtai nuo tinklo atšokęs kamuoliukas sujaukė planus J.Sinneriui.

Penktojo seto metu D.Altmaieris atrodė solidžiau, tačiau pirmaujant 5:4 paduoti mačui nepavyko ir jam. Rezultatas tapo lygus, bet kitame geime 79-oji pasaulio raketė dar kartą nulaužė varžovo padavimus ir galiausiai pasinaudojęs penktu match point'u 12-tajame geime iškovojo pergalę.

Prieš interviu pradžią Vokietijos atstovas nebesulaikė emocijų ir apsipylė ašaromis, o sausakimšai užpildytas Suzanne Lenglen kortas pradėjo skanduoti tenisininko vardą.

Tik trečią kartą „Roland Garros“ turnyre dalyvaujantis D.Altmaieris 2020 m. pasiekė varžybų aštuntfinalį, o praėjusiame sezone krito pirmajame etape.

Šeštadienį 24-erių tenisininko lauks Grigoras Dimitrovas (ATP-29), kuris užtikrintai 7:6(4), 6:3, 6:4 susitvarkė su suomiu Emiliu Ruusuvuori (ATP-46).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas