Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 09

Daugiau nei 700 Rusijos sportininkų 2015 metais vartojo meldoniumą

Buvusi pirmoji pasaulio raketė Marija Šarapova nėra vienintelė Rusijos sportininkė, kuri praėjusį sezoną vartojo meldoniumą. Iš 2015-ais metais ištirtų 4316-os Rusijos sportininkų net 724-i vartojo šį nuo sausio pirmos tenise uždraustą preparatą.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Problemų dėl meldoniumo vartojimo susilaukė ir kitų sporto šakų atstovai. Buvusi Europos dailiojo čiuožimo čempionė Ekaterina Bobrova taip prisipažino vartojusi šią medžiagą, todėl jai su partneriu yra uždrausta dalyvauti artėjančiame pasaulio čempionate Bostone.

Metų pradžioje buvo suspenduotas ir Rusijos dviratininkas Katuša Vorganovas. Jo organizme sausio 14-ą dieną taip pat rasta draudžiamojo meldioniumo.

Rusijos sportas prieš kelis mėnesius išgyveno nemažą dopingo skandalą. Daugybė Rusijos sportininkų įkliuvo už neleistinų preparatų vartojimą, o  tai M.Šarapovos įvaizdžio nepagerina. Net jei tenisininkė ir prisipažino 10 metų vartojusi šią neleidžiamą medžiagą.

Meldoniumas tai Latvijoje gaminama sintetinė medžiaga, kuri plečia kraujagysles, aktyvina ir atstato pusiausvyrą, padeda organizmui išlaikyti fizinį krūvį bei padeda greitai pasiruošti naujiems krūviams.

Sprendimas uždrausti šį preparatą vartoti sportininkams buvo priimtas rugsėjo mėnesį. Jis įsigaliojo nuo šių metų sausio 1-os dienos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas