Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 16

Daviso taurė: Didžioji Britanija ir Prancūzija per žingsnį nuo pergalės

Titulą ginančios Didžiosios Britanijos rinktinės duetas Jamie Murray ir Dominicas Inglotas iškovojo labai svarbią pergalę prieš Serbiją ir tai leido komandai išsiveržti į priekį rezultatu 2:1. Savo antrąsias pergales taip pat iškovojo ir Prancūzija bei Argentina, kurioms iš likusių dviejų vienetų mačų reikia laimėti tik vieną norint patekti į Daviso taurės pusfinalį.
Jamie Murray
Jamie Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį Didžiosios Britanijos ir Serbijos susitikime dėl lietaus įvyko vos vienas mačas, todėl šeštadienį žiūrovai susirinkę Belgrade stebėjo kelias dvikovas.

Vienetuose labai nesunkią pergalę iškovojo serbas Dušanas Lajovičius. Jis beveik per dvi valandas nugalėjo Jamesą Wardą rezultatu 6:1, 6:3, 6:2.

„Puikiai žaidžiau jau nuo pat pradžių ir pasirinkau tinkamą taktiką, – po mačo kalbėjo serbas. – Daviso taurėje nuolat tvyro įtampa, todėl tai yra puikus turnyras.“

Tačiau dvejetuose britai ir vėl atstatė savo pranašumą. J.Murray ir D.Ingloto tandemas rezultatu 6:1, 6:7 (2:7), 6:3, 6:4 įveikė Nenado Zimonjičiaus ir Filipo Krajinovičiaus duetą.

Italijos ir Argentinos susitikime šeštadienį taip pat buvo žaidžiamas vienas vienetų mačas. Jame lengvą pergalę iškovojo Fabio Fogninis. Jis per valandą ir 39 minutes nugalėjo Juaną Monaco 6:1, 6:1, 7:5.

Tačiau Argentinos rinktinė atstatė savo persvarą dvejetų mače. Guido Pella ir Juanas Martinas Del Potro per beveik keturias valandas nugalėjo Fabio Fogninį ir Paolo Lorenzį rezultatu 6:1, 7:6 (7:4), 3:6, 3:6, 6:4.

Dar viename penkių setų trileryje triumfavo Prancūzija. Nicolasas Mahut ir Pierre'as-Huguesas Herbertas įveikė Lukašo Rosolo ir Radeko Stepaneko tandemą 6:1, 3:6, 6:3, 4:6, 6:4.

Rezultatai:

Didžioji Britanija – Serbija 2:1;

Argentina – Italija 2:1;

Prancūzija – Čekija 2:1;

JAV – Kroatija 2:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas