Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 16

Daviso taurė: Johnas Isneris ir Jackas Sockas padovanojo JAV dvi pergales

JAV rinktinė po pirmų dviejų vienetų susitikimų Daviso taurės ketvirtfinalyje išsiveržė į priekį prieš Kroatiją rezultatu 2:0. Jackas Sockas sugebėjo laimėti penkių setų trilerį rezultatu 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 6:4. Tuo tarpu Johnas Isneris didesnio vargo neturėjo ir nugalėjo Borną Čoričių 6:4, 6:4, 6:3.
Johnas Isneris
Johnas Isneris / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

„Savo karjeroje nežaidžiau labai daug penkių setų dvikovų, – pripažino J.Sockas. – Dar niekada savo karjeroje nesu sugrįžęs iš 0:2 deficito. Džiaugiuosi, kad tai pavyko padaryti šiandien, prie savų sirgalių, čia Portlande.“

M.Čiličiui tai buvo vos šeštas pralaimėjimas prieš tenisininką iš JAV (32-6). J.Sockas ne tik atsiliko dviem setais, tačiau turėjo ir 0:3 deficitą penktame sete. Bet amerikietis kovojo iš paskutiniųjų ir nugalėjo.

„Rezultatas šiek tiek nuvylė, nes net ir penktame sete turėjau pranašumą, – po mačo apmaudą liejo M.Čiličius. – Vos tik suteikiau jam šansą, pajaučiau, kad jis pradeda žaisti vis geriau ir geriau.“

JAV komanda namuose nežaidė Daviso taurės susitikimo nuo 2014-ųjų, o sirgaliai sausakimšai pripildė Portlando „Tualatin Hills“ teniso centrą. Paskutinį kartą šiame mieste Daviso taurės dvikovos vyko 2007 m., kai JAV finale nugalėjo Rusiją.

Galingu padavimu garsėjantis J.Isneris savo mačą sužaidė itin greit. Jis atliko net 23 neliečiamus padavimus, o varžovui suteikė net 8 „break point'o“ galimybes. Tačiau B.Čoričius nepasinaudojo nė viena, o pats pralaimėjo tris savo padavimų serijas.

JAV rinktinė savo reikalus Portlande gali pabaigti jau šeštadienio dvejetų mače. Į aikštę žengs Mike'as ir Bobas Bryanai, o jie bus neabejotini favoritai prieš kroatų tandemą Ivaną Dodigą ir Mariną Draganją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas