Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daviso taurė: susitikimą prieš kroatus pradės V.Gaubas, E.Butvilas keičia R.Berankį

Penktadienį Varaždine (Kroatija) startuosianti Daviso taurės pirmos pasaulinės grupės dvikova tarp Kroatijos ir Lietuvos vyrų teniso rinktinių prasidės naujojo Lietuvos rinktinės lyderio Viliaus Gaubo (ATP-182) ir Borna Gojo (ATP-439) akistata.
Lietuva prieš Kroatiją
Lietuva prieš Kroatiją / LTS nuotr.

Lietuvos rinktinės kapitonas Šarūnas Kulnys antrajai dienos dvikovai pasirinko Edą Butvilą (ATP-368), kuriam teks susikauti su kroatų lyderiu Duje Aidukovičiumi (ATP-105).

„Niekam ne paslaptis, kad savo paskutiniame turnyre Ričardas Berankis patyrė nugaros traumą. Vakar Ričardas jau šiek tiek treniravosi korte, tačiau pasitarę su juo, su komandos gydytoju nusprendėme, kad žaisti pirmąją susitikimo dieną jam vis dar per daug rizikinga. Neatmetu galimybės, kad ilgametį rinktinės lyderį matysime žaidžiant šeštadienį“, – sako Š.Kulnys.

Antroji dvikovos diena prasidės dvejetų susitikimu tarp R.Berankio (ATP-326) ir Pijaus Vaitiekūno (ATP-2002) bei Mate Pavičiaus (dvejetų ATP-3) ir Mili Poljičako (ATP-327). Vėliau V.Gaubas susitiks su D.Ajdukovičiumi, o E.Butvilas žais prieš B.Gojo. Visgi visos šios nominacijos komandų kapitonų sprendimu dar galės būti keičiamos.

„Pasiruošimas susitikimui vyksta sklandžiai. Rezultatai ir žaidimas, kurį demonstravau paskutiniu metu, suteikė man daugiau pasitikėjimo savimi. Varaždino arenoje jaučiuosi tikrai gerai, man patinka danga ant kurios žaisime. Ji nėra tokia greita, kaip galima buvo tikėtis“, – pasibaigus burtų traukimo ceremonijai kalbėjo V. Gaubas.

Paklaustas apie rytdienos varžovo žaidimą lietuvis pabrėžė, kad dabartinis B.Gojo reitingas – apgaulingas.

„Borna šiuo metu yra penktame ATP reitingo šimtuke, tačiau tai tikrai neatspindi jo pajėgumo. Mažiau nei prieš metus jis buvo 72 pasaulyje, o pernykštį US Open čempionatą pradėjo kvalifikacijoje, o pabaigė ketvirtfinalyje. Kalbant apie jo žaidimą, galiu išskirti padavimą ir smūgį iš dešinės. Kroatas žaidžia agresyvų, atakuojantį tenisą. Bus nelengva, tačiau tikiuosi atrasti silpnų jo žaidimo vietų“, – sakė V.Gaubas.

Lietuvos rinktinės kapitonas Š.Kulnys sako esąs patenkintas sąlygomis Varaždino mieste ir komandos pasirengimu.

„Neturime jokių nusiskundimų. Viskas puikiai organizuota, puiki arena. Mums belieka tik lieti prakaitą treniruotėse ir pamažu gerinti savo žaidimą. Galiu pasakyti, kad Vilius ir Edas atvyko tikrai puikiai pasiruošę, su didele motyvacija“.

Penktadienį kroatų ir lietuvių mačas prasidės 18 val. Lietuvos laiku, o šeštadienį bus pratęstas 15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi